Autor: Informer.rs

24.10.2023.

12:10

Foto: AP/Photo

Sport

Novak je na ovom turnir napaljen kao nikad! Ivanišević otkrio Đokovićevu tajnu

Nekadašnji hrvatski teniser je u razgovoru za tamošnje "Sportske novosti", rekao da je Đoković maksimalno fokusiran na uspeh reprezentacije Srbije u završnici Dejvis kupa koji se održava u španskom gradu Malagi od 21. do 26. novembra.

Informer

Novak Đoković tokom nastupa za Dejvis kup reprezentaciju Srbije

Ivanišević otkriva da je najbolji teniser svih vremena silno motivisan i "napaljen" na popularnu "salataru" uprkos turnirima u Parizu i Torinu koji slede.

Novak se "napalio" na Dejvis kup. Neće mu biti lako jer treba još neko da mu pomogne, ali kada Đoković igra, želja je uvek ista, a to je otići do kraja - ističe Ivanišević.

Međutim, s obzirom da je praksa takva, individualni treneri ne putuju sa nacionalnim timovima njihovih igrača, pa tako Ivanišević neće biti u Đokovićevom uglu. S obzirom na to, hrvatski trener punu koncentraciju posvećuje preostalim ATP turnirima, a to su Pariz (30. oktobar do 5. novembra) i Torino (12. novembar - 19. novembar).

Informer

Karlos Alkaraz - hoće li biti bitke sa Novakom za kraj godine?

Karlos Alkaras ostaje Novakov najveći rival, ali biće tamo još odličnih tenisera. To naročito važi za Danila Medvedeva, a ja opasnost vidim i u Janiku Sineru. Italijan ume da upadne u krizu, ali s druge strane, deluje da nikako ne odgovara Alkarasu. Mada, dok su odnosi u muškom tenisu ovakvi kao sada, teško će neko na duže vreme moći da zapreti Đokoviću - smatra osvajač Vimbldona 2001.