Autor: Informer.rs

28.10.2023.

10:06

Foto: EPA-EFE/ANDRES MARTINEZ CASARES

Sport

Amerikanac se poklonio Đokoviću!

Spektakularan meč odigrali su Novak Đoković i Ben Šelton pre više od mesec dana na Ju-Es openu. Srpski teniser je, naravno, izašao kao pobednik, a nekoliko dana kasnije osvojio i titulu u Njujorku. 

Meč je obeležilo i Đokovićevo "spuštenje slušalice" nakon pobede u tri seta. Deluje da je to pogodilo mladog Šeltona koji je odmah nakon meča iskoristio priliku da kaže kako mu je najveći uzor Rafael Nadal, a omiljeni teniser Rodžer Federer. 

- Proučavao sam Nadala i pokušao da ukradem njegove tajne. Ali, moj omiljeni igrač je oduvek bio Rodžer - rekao je Šelton. 

Informer

 

Nakon nekog vremena, kada su se utisci slegli, Ben Šelton je nakon poraza na turniru u Beču smogao snage da pohvali i Đokovića. Mladi Amerikanac, trenutno 15. teniser sveta, istakao je da će srpski as nastaviti da niže uspehe i u budućnosti. 

- Novak Đoković? Za tri godine će i dalje biti među pet najboljih, osvajaće turnire - kratak je bio Šelton. 

Analizrao je potom Amerikanac i svoj rivalitet sa Janikom Sinerom, dodao da je Italijan jedan od najboljih tenisera današnjice, a među Amerikancima omiljeni teniser, pored oca Brajana, mu je Endi Rodik.