28.10.2023.

15:51

Foto: Reuters

Sport

Hoće li Novak Đoković završiti godinu na prvom mestu? (ANKETA)

Najbolji teniser sveta otputovao je u Pariz, gde će ušestvovati na Mastersu iz serije 1.000. Žreb je u dobroj meri bio na njegovoj strani, pa će se tako sa svojim najvećim rivalom, Karlosom Alkazarom, sastati tek u finalu, pod uslovom da obojica stignu tamo. 

Informer

 

Španac je najavio svoje učešće u glavnom gradu Francuske i biće to njegov prvi nastup nakon pauze na kojoj je bio zbog povrede. Fanove je obradovao da se vraća i da mu je cilj da kao prvi završi godinu.

- Neću da lažem. Treniram sa određenim ciljem, idem na turnire sa određenim ciljem. Trudiću se da godinu završim kao svetski broj jedan. Zato je Novak Đoković u mojim mislima skoro na svakom treningu - poručio je nedavno Alkaraz.

Novak izmiče Alkarazu 2.240 bodova, ali treba imati u vidu da Srbin u Parizu brani finale, odnosno 600 bodova, dok Alkaraz brani samo 180 bodova. Nakon Pariza, uslediće završni turnir u Torinu, na kojem Novak brani 1.500 bodova, dok Alkaraz prošle godine nije učestvovao, tako da koliko god da osvoji, smanjiće razliku u odnosu na glavnog rivala.