Autor: Informer.rs

04.11.2023.

20:32

Foto: EPA Images

Sport

Novak zagrmeo: Mučim se, davio me kao zmija žabu, ali ne odustajem!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu, pošto je večeras savladao Rusa Andreja Rubljova 5:7, 7:6 (7:3), 7:5. Đoković je odmah na startu meča napravio brejk, ali je Rubljov odmah uzvratio i potom još jednim završio set. U drugom setu Đoković je propuštao brejk lopte, pa je odlučio taj-brejk, gde je srpski teniser bio bolji i izjednačio. U odlučujećem setu opet nije iskoristio prve dve brejk lopte, ali jeste kad je bilo najpotrebnije u finišu seta, za pobedu i 5:1 u međusobnom skoru. Đoković će u finalu, za sedmu titulu, igrati sutra protiv Grigora Dimitrova, koji je prethodno savladao Stefanosa Cicipasa 2:1.

- Znao sam u kakvoj je formi Rubljov, nije mi davao da dišem... Pomogao mi je servis u taj-brejku drugog seta, to mi je dalo energiju da preokrenem rezultat. Imao sam nešto više vremena u nastavku da udarim loptu, Rubljov me davio "kao zmija žabu" igrao je na vrhunskom nivou. Igrao je fantastično, ne verujem da sam ikada igrao protiv njega na ovakvom nivou. Mučio sam se i sam sa sobom na startu meča - rekao je Novak Đoković publici u Bersiju, a potom dodao. 

Informer

 

- U trećem setu sam uvek bio tu, imao šanse na njegove servise, on je uspevao da se vrati. Na kraju je rešila dupla greška, šteta za njega. 

Ponovo je Novak Đoković istakao da se bori sa stomačnim virusom od dolaska u Pariz, da mu to predstavlja veliki problem, ali da uspeva da smogne snage i pokaže šta ume na terenu. Dodao je srpski teniser da se nada da će sutrašnje finale biti njegovo najbolje izdanje ove sezone u Bersiju. 

- Loše se osećam poslednja tri dana, ali uspevam da pronađem snagu i adrenalin. Ne predajem se, borim se i verujem da mogu da se vratim. To se desilo i danas, nadam se da će se desiti i sutra - objasnio je srpski teniser.