Autor: Informer.rs

07.11.2023.

20:30

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak i publika? Njega to ne zanima, on samo igra i pobeđuje! Legendarna teniserka oduševljena Đokovićem

Uprkos svim problemima koji su ga pratili tokom turnira u Parizu - Novak Đoković je u nedelju u Bersiju osvojio svoju 40. masters titulu! Srpski teniser je u velikom fainalu savladao Grigora Dimitrova sa 2:0, a i na tom meču protiv sebe je imao i nezgodnu francusku publiku. 

Đoković je tokom čitavog turnira ratovao sa navijačima na tribinama, ali je, kao i obično, to najboljem teniseru svih vremena davalo dodatnu energiju. O tome je pričao nakon turnira kada se svima zahvalio što su ga "gurali" ka tituli, a čitavu situaciju analizirala je i slavna teniserka Žastin Enan. 

- Znamo da nije uvek prijatno imati publiku koja odjednom postane neprijateljski raspoložena prema vama i krene sa podržavanjem protivnika. Inteligentno, on 'seče' ono što se dešava i u isto vreme se remobiliše. Ima dosta iskustva na ovom nivou - rekla je Enan, a potom dodala.

Informer

 

- I dalje mislim da se on, kada je u pitanju publika, sve više distancira, više nije tu da udovoljava, tu je da igra i pobeđuje i mislim da time što to čini još uvek privlači mnogo ljudi - podvukla je slavna teniserka. 

Novak Đoković će od 12. novembra učestvovati na Završnom mastersu u Torinu. Jedna pobeda osigurala bi mu prvo mesto na kraju 2023. godine, a nakon toga će sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije pokušati da našoj zemlji donese drugu "salataru".