Autor: Informer.rs

12.11.2023.

08:05

Foto: Tanjug/AP

Sport

Federeru maca pojela jezik, Konors navija da Đoković sruši njegov rekord

Prvi teniser sveta je stigao u Torino na Završni masters sa osvojenih 97 titula u karijeri. Ispred njega su samo Rodžer Federer sa 103 i rekorder Džimi Konors sa 109

- Ja sam Đokovićev navijač. Sviđa mi se kako igra. On je pomalo stara škola na neki način. Agresivan je u riternu, u ranoj fazi udara lopticu i to mi se sviđa. Morate da budete tu i idete po ono što želite. Samo napred. Rekordi se prave da bi se rušili - poručio je Konors.

Informer

Ali, da bi stigao do Amerikanca, naš teniser prvo mora da sruši Federera, koji ima 103 trofeja. Rodžer ćuti, ne oglašava se u trenutku kada brojni svetski teniski stručnjaci i teniseri smatraju da Novak može da sruši i njega i Konorsa. Nije lako Rodžeru, Nole je već srušio skoro sve njegove rekorde, a samo je pitanje kada će i ovaj, za koji su mnogi smatrali da je nedostižan. 

Novak će osmi put otkako se profesionalno bavi tenisom završiti godinu kao prvi teniser sveta, imaće šansu da osvoji rekordnu sedmu titulu na završnom mastersu u Torino. 

Informer

Mihael Štih je opčinjen prvim teniserom sveta. Bivši nemački teniser, koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama 1992. godine kaže da nikada nije ni pomislio da bi neki igrač mogao da uradi ovo što je Novak. 

- Da mi je neko rekao da će teniseri toliko dugo igrati ne bih im verovao. Kada je Sampras osvojio 14 grend slemova, to je bilo ludo. Nikada ne bih pomislio da je moguće da Đoković dođe do 24. Impresivan je, odskače od konkurencije. Ne samo igrački, fizički je jak, njegova volja i stav prema sportu su neverovatni. Posebno me fascinira to što igra najbolji tenis kada je najvažnije. U neizvesnim setovima, taj brejkovima, teško ga je pobediti u tim momentima - kazao je Nemac pred početak Završnog mastersa. 

Informer

Bjorn Borg ne sumnja da bi Novak Đoković mogao da osvoji još nekoliko slemova,

- Mislim da bi mogao da osvoji još jedan ili dva grend slema. Ko zna? On to ne radi zbog sebe, nego zbog tenisa i novinara. Neverovatno, I dalje pomera granice. Želi da bude najveći. Želi da obori sve rekorde u istoriji tenisa. Fantastičan je, biće tu još je nekoliko godina. Nikad se ne zna šta će Nadal uraditi, zavisi koliko će ga telo još služiti, možda ga telo ne služi 100 odsto, ali i dalje želi da igra. Mislim da će igrati još jednu godinu, ne znam.