Autor: Informer.rs

12.11.2023.

20:00

Foto: profimedia

Sport

Sjajan početak u Torinu! Novak savladao Runea!

 

UŽIVO:

TREĆI SET:

6:3 - Nakon više od tri sata igre Novak Đoković stiže  do trijumfa.

5:3 - Smanjuje Holger Rune prednost Novaka Đokovića, ipak sada će prvi teniser sveta servirati za pobedu.

5:2 - Novi gem Novaka Đokovića. Bliži se pobedi naš as, sada Holger Rune servira za opstanak u setu.

4:2 - Novi brejk! Strpljivo je čekao Novak šansu u ovom gemu, pustio je Runeo da vodi glavnu reč i zahvaljujući njegovim greškama stigao je do brejka

3:2 - Brz gem Novaka Đokovića. Čini se da se koncetracija vratila, videćemo kako će biti u narednim gemovima. Sada smo gledali brze poene, bez mnogo razmena.

2:2 - Poslužio je sada servis danskog tenisera, nije Novak uspeo da osvoji nijedan poen. 

2:1 - Dolazi Holger Rune ekspresno do brejka. Samo jedan poen je uzeo Novak, nakon toga Srbin je besan polomio dva reketa.

2:0 - Bravo! Koristi Novak prvu brejk loptu, fantastična igra Srbina.

1:0 - Rutinski Novak Đoković dolazi do gema sopstveni servis. Sjajan je sada bio Srbin.

DRUGI SET:

6:7 - Dolazi Rune do drugog seta. Perfektnu igru je prikazao danski teniser u taj-brejku. Samo jedan poen je uzeo Đoković

6:6- Čak dva asa je sada imao Novak Đoković fenomenalno je servira Srbin i sada je na redu taj-brejk.

5:6 - Veiku smo borbu videli u ovom setu. Rune je imao gem loptu, uspeo je to da spasi Novak, ipak ponovo je imao šansu danski teniser koju je iskoristio. Novak će sada servirati za opstanak u setu.

5:5 - Vrlo bitan gem za Novaka! Došao je Holger Rune do set lopte. Potrebna je bila koncetracija Novaku Đokoviću. Uspeo je Novak da odservira svoj najbrži servis u ovom meču i da dođe do vinera. Nakon toga je osvojio dva brza poena i stigao do izjednačenja.

4:5 - Imao je 40:15 Holger Rune u ovom gemu, a zatim je napravio duplu servis grešku, ipak nakon toga je usledio servis viner.

4:4 - Ponovo je siguran Novak Đoković, efektno je asom završio gem. Ponovo sve miriše na taj-brejk.

3:4 - Ovo je bio najbrži gem do sada na meču. Holger Rune je u stilu vrhunskog servera završio ovaj gem.

3:3 - Novo izjednačenje. Siguran je Novak, nije imao Holger Rune prave odgovore. Pažljivo posmatra sve trene Holgera Runea, Boris Beker.

Informer

2:3- Siguran gem za Holgera Runea. Sjajno je servira danski teniser i to mu je donelo novu prednost.

2:2 - Pružio snažan otpor sada Holger Rune, uspeo je da osovji dva poena, ipak nije Novak dao, Srbin je potvrdio brejk i stigao do izjednačenja.

1:2 -  Novak stiže do brejka! Dve brejk lopte je na fantastičan način spasao Holger Rune, ipak nij se predavao Novak. Kod treće je bio uspešan i tako se vratio u set.

0:2 - Katastrofalan gem za Novaka Đokovića. Dolazi Holger Rune ponovo prvi do brejka. Moraće Novak da poboljša nivo igre.

0:1 - Dolazi Holger Rune do gema na sopstveni servis. Dobro je započeo Danac drugi set.

PRVI SET:

7:6 - Novak Đoković je bio skoncetrisaniji u taj-brejku i zasluženo je osvojio prvi set.

6:6 - Gledali smo odličnu razmenu u ovom gemu, osvojio je Đoković dva poena, ali to nije bilo dovoljno. Izborio je Holger Rune taj-brejk

6:5 - Odlično je sada servirao Novak Đoković. Bio je veoma raspoložen na terenu, ali nije se Rune predavao i uspeo je da spase dve gem lopte, ipak usledila su dva sjajna Novakova servisa, ponov će Danac servirati za opstanak u setu.

Informer

5:5 -Prva dva poena u ovom gemu je osvojio Novak Đoković. Sve je mirisalo na brejk, ipak Rune zatim uzima dva poena zaredom. U narednom poenu, Novak je odigrao slajs u mrežu, a potom je Danac odservirao as.

5:4 - Tri poena je vezao Novak Đokoviću u ovom gemu, zatim je napravio grešku kod voleja u sledećem poenu, a nakon toga je Rune uspeo da nadmudri Srbina. U sledećem poenu, Novak ponovo pravi grešku i pogađa mrežu. Zatim su usledila dva odlčna servisa, prvo servis vine, a zatim i  as. Rune će sada servirati za ostanak u setu.

4:4 - Sada je Holgera Runea sjajno služio servis. Danski teniser je bez izgubljenog poena stigao do izjednačenja u gemovima, vratio je koncetraciju trenutno osmi teniser sveta.

4:3 - Brzo je rešio Novak Đoković ovaj gem. Precizno je servira, Holger Rune nije imao prave odgvore, tako naš as ponovo vodi.

3:3 - Grešio je dosta Rune u ovom gemu. Napravio je čak dve duple servis greške.  Naravno takve greške se skupo plaćaju kada je na drugoj strani Novak Đoković. Uspeo je da izjednači Srbin.

2:3 - Najduži gem do sada. Konačno smo gledali duge razmene. Imao je Rune dve vezane brejk lopte, ipak tada je Novak sjajno servirao. Uspeo je da se vrati u gem naš as,  međutim prilikom gem lopte, napravio je duplu servis grešku. Stigao je potom Rune do nove brejk lopte, a Novak je u tom poenu napravio neiznuđenu grešku, tako da je Rune stigao do brejka.

Informer

2:2 - Bio je blizu sada Novak, osovjio dva poena, mučio je Rune, ipak ključni momentima je grešio, što je protivniku donelo izjednačenje u gemovima. Za sada su oba tenisera sigurna na svoj gem.

2:1 - Odličan gem Novaka Đokovića. Holger Rune je uspeo da osvoji jedan poen, ipak zadržao se samo na tome. Odmah je Novak preuzeo incijativu i brzo završio gem.

1:1 - Fenomenalno je Danca sada služio servis. Gledali smo jako brze poene u kojima se Rune sjajno snalazio. Ekspresno je Holger rešio prvi servis gem

1:0 - Osvojio je Rune na brz način prva dva poena, dobro ga je služio ritern. Ipak, Đoković je nakon toga preuzeo incijativu. Osovjio je četiri poena zaredom i na pravi način započeo meč.

20.50 - Novak spreman za meč.

20.15 - Novak pun samopouzdanja pred početak turnira

20.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču Novaka Đokovića i Holgera Runea na Završnom mastersu u Torinu.