Autor: Informer.rs

13.11.2023.

06:58

Foto: Tanjug/AP

Sport

Đoković besneo, pa stao pred kamere i izvinjavao se!

U trećem setu posle brejka Danca, bio je Srbin ljut na sebe kao nikad do sada. Otišao je do klupe i slomio jedan reket, ali ni to nije bilo dovoljno. Uzeo je i drugi, pa je i njega slomio na identičan način

- Izvinjavam se deci koja su ovo gledala, ali bilo je mnogo emocija, pritiska, tenzija… - rekao je Đoković posle pobede u prvom kolu Završnog mastersa u Torinu.

Potom je na kameri posle meča napisao "Forza, Italija", iskupio se navijačima i oduševio ih.

- Hvala publici na sjajnoj podršci. Ta podrška u Rimu i Torinu mi mnogo prija, osećam se kao kod kuće. Trenutno sam veoma emotivan. Izvinjavam se svima koji su sve ovo gledali. Zaista je bilo dosta emocija, presije, tenzija... Trebalo je ovde pobediti protiv protivnika koji je odigrao sjajno, imao je mnogo hrabrosti. Od prvog gema je bilo jako teško. 

Bio je naš as pod pritiskom, jer je znao da će mu pobeda obezbediti prvo mesto na ATP listi na kraju sezone, osmi put u karijeri.

- Očigledno je da sam znao da bih pobedom mogao da završim kao broj jedan na svetu. Nije prvi put da igram partiju dugu tri sata, ovo je podsetilo na neke naše prošle partije. Igrali smo već dosta puta i jako mi je drago što sam pobedio - dodao je Đoković, kome je ova bila 19. pobeda u nizu, nije poražen od finala Vimbldona.