Autor: Informer.rs

16.11.2023.

20:50

Foto: EPAIMAGES

Sport

Šampion besan zbog tretmana prema Đokoviću!

Uspeo je Novak Đoković da savlada Huberta Hurkača u trećem kolu grupne faze Završnog mastersa u Torinu. Poljak je pošteno namučio srpskog tenisera, a što je još važnije, oduzeo mu jedan set čime je plasman najboljeg svih vremena u polufinale dovedeno pod znak pitanja. 

O tome će nešto kasnije odlučivati Holger Rune i Janik Siner. 

Da nešto nije bilo kako treba na meču Đokovića i Hurkača jasno je svima budući da je srpski teniser do prve brejk lopte stigao tek u finišu drugog seta. Razlog za to donosi nam najbolji dubl teniser sveta - Pol Meknami. 

"ATP je izabrao teren tako brz da najbolji riterner u istoriji mora da se oslanja na taj-brejkove. Niti jedan brejk poen u prvom setu meča Đokovića u Hurkača. Predstava ATP-a o muškom tenisu? Ne, povratak u mračno doba", napisao je Meknami na Tviteru.

Sa njim se, ali nakon meča, složio i Novak Đoković. Srpski teniser otkrio je da je bilo praktično nemoguće dobro riternirati budući da je Hurkač servirao izvanredno. Novak se razigrao tek u trećem setu kada je procenat prvog servisa kod poljskog tenisera značajno opao.