Autor: Informer.rs

17.11.2023.

14:00

Foto: AP PHOTO

Sport

Niste ga razumeli! Amerikanac stao u Novakovu odbranu!

Novak Đoković je juče savladao Huberta Hurkača u trećem kolu turnira u Torinu, ipak njegov prolazak dalje je zavisio od pobede Janika Sinera nad Holgerom Runeom.

To se i desilo, tako da je Novak zvanično u polufinalu Torina, ali mnogima je za oko zapala njegova izjava nakon što je pobedio Hurkača, kada je naglasio da neće navijati za Sinera.

- Neću navijati za Sinera. Ako on pobedi, idem dalje. Ako ne, i dalje sam završio sezonu pobedom, a gledam i ka Dejvis kupu - rekao je on tada. 

Informer

Tu njegovu izjavu je prokomentarisao njegov nekadašnji rival Endi Rodik koji smatra da vidi ništa sporno.

- Nije on hteo da kaže da ga je baš briga za rezultat, već da je ishod ovog meča izvan domašaja njegovog uticaja. Njihov smisao je, “ja sam uradio šta sam mogao, meč koji sam morao da dobijem, protiv Hurkača, dobio sam. Igraću u polufinalu ili ću otići na odmor“ - objasnio je Amerikanac.

Informer

Zatim je i pričao o tome na koji je način Janik Siner uspeo da savlada Novaka Đokoviću u drugom kolu Završnog mastersa.

- Janik mu je u tom meču uzeo reket iz ruke. Veoma retko se dešava da Novak dobro igra i ne pobedi. Kada se jednog dana bude pisala knjiga o Sineru, mislim da će ovaj trijumf protiv Đokovića ući u nju kao prekretnica u njegovoj karijeri - prokomentarisao je Amerikanac