Autor: Informer.rs

18.11.2023.

22:43

Foto: AP/Photo

Sport

Novak preslišao Alkaraza i zakazao finale sa Sinerom!

Ponovo je mladi Španac izvukao deblji kraj u duelu sa najboljim u istoriji ovog sporta!

Mnogo lakše nego što je iko očekivao, Đoković je rutinirao Alkaraza u dugo iščekivanom polufinalu zbog kojeg je svet stao na dva sata.

Informer

Svi neutralni navijači nadali su se "sinsinatijevskom" susretu koji će trajati do duboko u noć i dovesti obojicu do krajnjih ivica fizičke i psihičke spreme. Međutim, toga nije bilo jer je Novak poručio da žuri na finale sa Sinerom zakazano za sutra.

Već u prvom setu srpski as je uzeo brejk u osmom gemu za prednost od 5:3, koji je bio ključan pri osvajanju prvog dela igre.

U nastavku, Đoković je delovao još sigurnije i neumoljivije u riternu sjajnog Alkarazovog servisa.

Na kraju krajeva, da je Španac samo malo lošije servirao, pitanje je da li bi uspeo jedan gem da uzme u drugom setu. Imali smo prilike da vidimo i nekoliko "vanzemaljskih" razmena u kojima su obojica pokazali zašto su najbolji teniseri današnjice. 

Informer

 

Vraćanjam nemogućih loptica i osvojanjem već izgubljenih poena, Novak je toliko izludeo Alkaraza da je ovaj bacio reket i po prvi put u karijeri pokazao nemoć na terenu tokom sedmog gema u drugom setu. 

Poslednji poen bio je pravo oslikavanje odnosa snaga. Visoka loptica na volej Novaku i Španac prepušten na milos i nemilost najboljeg svih vremena.

Naravno, Đoković nije imao milosti.

Sada mu predstoji kratak odmor pa duel za sedmu titulu ovog turnira, što bi bio još jedan rekord u impresivnoj kolekciji srpskog tenisera. Biće to prilika da se stavi tačka na još jednu neverovatnu takmičarsku godinu i overi prva pozicija na ATP listi.