Autor: Informer.rs

19.11.2023.

19:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak osvojio sedmu titulu na Završnom mastersu i ispisao istoriju!

Neverovatno je započeo ovaj meč Novak Đoković, od samog starta je delovao superiornije od svog protivnika. Srbin je bio taj koji je diktirao tampo i pitao za sve. Nije Siner bio ni senka onog teniser iz njihovog susreta  iz grupne faze Torina.

Od samog početka krenuli su sigurni Novakovi servisi, a već u prvom gemu Srbin je uspeo da napravi asa. VIdelo se da je Đoković taj koji više želi pobedu u finalnom meču.

U četvrtom gemu desio se incident. Došlo je do sukoba na tribinama, a zatim je obezbeđenje reagovalu i aktere ove scene izbacilo napolje. Upravo u ovom gemu Novak Đoković je stigao do brejka protv Sinera.

Informer

Bilo je to dovoljno srpskom teniseru da održi prednost i da sa 6:3 trijumfuje u prvom setu. Vidljivo je bilo da Janik Siner imao problem s leđima koji vuče od početka turnira, delovalo je kao da Italijan nije meču.

Odmah na startu drugog seta Novak Đoković je oduzeo Janik Sineru servis. Bio je u prilici da to uradi i u sledećem gemu, ipak čak tri puta je spasao brejk loptu, a zatim je uspeo uz dosta muke da stigne i do gema.

Informer

Nakon usledila je igra sa dosta grešaka sa obe strane. Ni Novak, a ni Siner nisu bili maksimalno fokusirani na igru.  Tri brejk lopte je prepustio Novak Đoković, za razliku od prošlog sada su se igrali izuzetno dugi poeni.

Ipak, ponovo je Novak bio skoncentrisan u pravim momentima, tako je stigao do brejka i sedme titule na Završnom mastersu. Tako je postao rekorder kada je u pitanju ovo takmičenje. Od  ponedeljka njegova 400. nedelja kao prvog tenisera sveta.