Autor: Informer.rs

20.11.2023.

13:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

Zbog Novaka gore društvene mreže! Ko je najveći sportista današnjice!?

Kada govorimo o Novaku Đokoviću govorimo o najboljem teniseru svih vremena, ali i bez dileme jednom od najboljih sportista ikada. Srpski as pomerio je granice, oborio sve moguće rekorde, postavio nove koji će teško biti srušeni i nema nameru da stane. 

Đoković je u jučerašnjem finalu počistio sa terena Janika Sinera i osvojio sedmu titulu na Završnim mastersima. Više od 400 nedelja provešće na prvom mestu ATP liste, ima u vitrini čak 40 trofeja sa mastersa, 24 grend slem pehara... Nema koji rekord nije oborio, a i ako takvi postoje, uskoro će pasti. 

Zbog toga, Eurosport je na svom Tviteru, danas popularnijem pod nazivu "X" postavio pitanje - Da li je Novak Đoković najbolji sportista današnjice?

Naravno, mišljenja su podeljena, ali je utisak da je daleko više onih koji su počeli da prihvataju eru srpskog tenisera. Među njima ima i navijača iz Srbije, no, deluje da i ostatak planete uviđa kakva je privilegija gledati Novaka Đokovića. 

Kreativnih odgovora je bilo, a definitnivno jedan od najboljih dao je koristnik pod imenom "Steva". On je podelio GIF lik legendarnog Šćepana Šćekića (kog tumači Danilo Lazović) iz serije "Srećni ljudi", a sve iz komentar - "Normalno". 

Neki od komentara korisnika društvene mreže "X" bili su: "Rekla bih da jeste", "Apsolutno", "Da, GOAT", "Brate, to pitaš", "Bez dileme"...

Bilo je i onih koji su ušli u dublju analizu nakon pitanja "Eurosporta". 

"Ja bih rekao da jeste... On je idealna kombinacija izdržljivosti, snage, brzine, koordinacije, fleksibilnosti... Drugi mogu da budu bolji od njega u jednoj ili dve "oblasti", ali ne mogu da se porede sa Novakom", napisao je jedan od korisnika "X" društvene mreže. 

Zanimljivo, po komentarima se čini da je jedini konkurent Novaka Đokovića za zvanje najboljeg tenisera današnjice - Lionel Mesi. Veliki broj navijača istakao je da o njihovom "rivalstvu" na temu ko je bolji može da se diskutuje.