Autor: Informer.rs

20.11.2023.

18:10

Foto: Reuters

Sport

Svuda stiže! Nole već došao u Malagu, spreman da igra za Srbiju (VIDEO)

Sezonu iz snova Novak Đoković (36) završiće nastupajući za srpsku reprezentaciju. Nakon osvajanja Završnog mastersa u Torinu, srpski as je već stigao u drugu zemlju, na novo odredište, a to je Malaga.

Nije prošlo ni 24 sata kako je Nole slavio na tlu Apenina, gde je u finalu savladao domaćeg tenisera Janika Sinera sa 6:3, 6:3, ali mu to nije smetalo da spakuje kofere i preseli se u Španiju. 

Tamo će se odigrati završnica Dejvis kupa, koji startuje već sutra. Naš tim će u četvrtfinalu igrati protiv Velike Britanije, a početak tog duela zakazan je za četvrtak, od 16.00 časova.

Naš prvi rival biće oslabljen, s obzirom da se nekada prvi reket sveta Endi Marej nije oporavio od povrede ramena, a još ranije otpao je i Dan Evans. Na megdan izabranicima Viktora Troickog izaći će Kamerun Nori, trenutno 18. na ATP listi, a tu su još i Lijam Broudi, Džo Salizburi, Džek Drejper i Nil Skupski.

Ukoliko "orlovi" preskoče Ostrvljane, u narednoj rundi ćemo čekati bolju reprezentaciju iz okršaja Italije i Holandije. U drugoj polovini žreba sastaju se Kanada - Finska i Češka - Australija.

Polufinalni mečevi su zakazani za 24. i 25. novembar, a finale je predviđeno za nedelju.