Autor: Informer.rs

25.11.2023.

14:09

Foto: ap photo

Sport

Upadali su mi u sobu u šest ujutru! Ruskinja besni zbog Novaka i doping kontrole!

Nečuveno ponašanje zvaničnika takmičenja mnogima se nije svidelo, a Nole je nakon tog meča izjavo da mu se to nije dogodilo za 20 godina karijere.

Mnogi su stali u njegovu odbranu, a svoj stav podelila je bivša ruska teniserka Natalija Vihljanceva. Ona je na društvenoj mreži "Iks" objasnila šta joj se dešavalo na turniru u Sankt Peterburgu. Iako nije spomenula Novaka u svojoj objavi, jasno je da je stala u njegovu odbranu i da se ni njoj nije dopalo ponašanje ljudi koji testiraju sportiste.

Informer

"Sećam se na turniru u Sankt Peterburgu 2018. godine pre mog meča, kontrolori za doping došli su u moju sobu u šest ujutru. Probala sam da im objasnim da je to dan meča i da ne smeju da me ometaju pre meča, ali sam odradila test. Supervizor mi je rekao da je to protiv pravila", napisala je Natalija ispod objave u kojoj se spominje Novak Đoković.

Podsetimo, Nole je bio vrlo besan zbog upada antidoping agencije neposredno pred meč.

- Imao sam kraću raspravu sa ljudima iz antidoping agencije. Nisam verovao da su doneli takvu odluku, za 20 i više godina moje karijere mi se nikad nije desilo da sat i po pre meča treba da idem na doping kontrolu. Ja imam svoju rutinu, ne treba mi ta distrakcija, da mi uzimaju urin i krv, da razmišljam mogu li u tom trenutku da dam urin - govorio je Novak.