Autor: Informer.rs

26.11.2023.

23:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Odvratno i sramno! Komentarišu, a pojma nemaju! Velika šampionka stala u Novakovu odbranu

Novak Đoković (36) nije uspeo da donese Srbiji titulu u Dejvis kupu, a njegov nastup na turniru u Malagi obeležile su brojne kontroverze, među kojima se izdvaja testiranje na doping svega nekoliko sati pred četvrtfinalni meč sa Velikom Britanijom.

I sam Nole nije mogao da se načudi odluci da ga jure po kompleksu neposredno pred okršaj, pa je izjavio kako mu se to u 20 godina dugoj karijeri nikada nije dogodilo. Britanci su, naravno, osuli paljbu po njemu, javljali su se još neki pojedinci i iznosili svoje mišljenje o tome, a svima je usta zapušila nekadašnja šampionka Marion Bartoli (39)!

Informer

Bivša teniserka, koja u poslednje vreme često hvali Noleta, iznela je svoje mišljenje o celokupnoj situaciji.

- Kad znate da ćete na doping testiranje, imate nekoga ko vas prati ceo dan. Čim izađete sas terena on vas prati, u svlačionici je i kada se tuširate. Ako ne možete u toalet, on vas prati na konferenciju za štampu sve dok ne date urin. Ne vidim kakva je razlika da li se to radi pre ili posle meča. Naročito jer je koncentracija urina veća nakon duela - kaže nekadašnja francuska šampionka.

Potom je nastavila u još oštrijem tonu, naročito prema britanskoj štampi.

- Vidim da mnogi sude ovoj situaciji vezanoj za Novaka, naročito britanska štampa, koja očigledno ne zna ništa o procedurama. Svašta pišu i dozvoljavaju sebi da optužuju igrače. To je odvratno, sramno i potpuno nepravedno - dodaje Bartoli.