Autor: Informer.rs

28.11.2023.

17:03

Foto: EPAIMAGES

Sport

Još jedno priznanje: Tek tada sam video kakav je Novak! On je najbolji svih vremena...

Mnogim teniserima je Novak Đoković kroz svoju bogatu karijeru pokazao zbog čega je najbolji svih vremena. Naravno, ima onih koji to ne žele da priznaju, ali je utisak da je sve više onih koji su se pomirili sa tom činjenicom. 

Jedan od njih je i Tomaš Mahač koji je doživeo poraz od Đokovića u drugom kolu Dubaija. Srpski teniser savladao je Čeha sa 2:1, a Mahač je u razgovoru za "Punto de Break" objasnio zašto je Novak najbolji svih vremena. 

- U trećem setu sam gubio 4:2 ili 3:1, ne znam, ali uspeo sam da napravim brejk i da se vratim. Tada sam video pravi nivo Novakovog tenisa. Nisam više imao šanse da ga dobijem na njegov servis, čak i u odlučujućem gemu, i dalje sam bio u zaostatku. Video sam i osetio to, zato je najbolji. Čak i kada počnete da igrate bolje, on je u stanju da podigne nivo za još jednu stepenicu. Bilo je to sjajno iskustvo za mene, dokazao sam sebi da imam nivo da igram protiv, rekao bih, najboljih svih vremena - rekao je Mahač. 

Bio je to jedini susret Đokovića i Mahača u karijeri. Češki teniser je godinu završio na 79. mestu iako je krajem oktobra izborio najbolji plasman u karijeri kada je bio 64. na svetu.