Autor: Informer.rs

07.12.2023.

19:50

Foto: EPAImages

Sport

Novakov trener objavio kada kreću pripreme na narednu sezonu: On, on je fenomen!

Nije 2022. godina bila uspešna za Novaka Đokovića najviše zbog problema oko vakcinacije. Ipak, odluke vlasti širom sveta koje su direktno uticale na njegovu karijeru nisu ga omele, naprotiv, srpski teniser se u  2023. vratio motivisaniji nego ikad i na terenu dokazao da je GOAT. 

Osvojio je Đoković u sezoni za nama tri grend slem titule. 2023. završio je trijufom na Završnom mastersu u Torinu, ali nažalost i porazom Srbije u polufinalu Dejvis kupa. 

Nakon eliminacije u Malagi Đoković je rešio da uzme zasluženi odmor, ali vremena  nema mnogo. Naime, kondcioni trener najboljeg tenisera svih vremena - Marko Paniki, držao je predavanje na teniskoj akademiji Oltrepo u Kodevilji i tom prilikom otkrio kada se Nole vraća na trening. 

- Njegova motivacija je uvek najveća, ne pada. Sa treninzima počinjemo 10. decembra. Onda on ide u Australiju i startuje novu sezonu - rekao je Paniki, a potom dodao. 

Informer

 

- Razloga je više, ali svako razmatranje mora poći od toga da je Nole genetski fenomen. Onaj koji je sposoban da sve radi jednostavno i u kontinuitetu, ali i sposoban da radi ono što drugi nisu. Nije uvek moguće kopirati ga. 

Novak Đoković će do kraja godine odigrati revijalni meč 27. decembra protiv Karlosa Alkaraza u Rijadu. Očekuje se da se potom uputi u Australiju gde ga očekuje nastup na Junajted kuppu u Pertu gde naša reprezentacija igra protiv Kine i Češke. 

Naravno, prvi veliki cilj na startu 2024. godine biće osvajanje 11. titule na Australijan openu.