Autor: Informer.rs

11.12.2023.

06:32

Foto: Tanjug/AP

Sport

Amerikanac provocirao Novaka, Srbin mu sve sasuo u lice! Proglašen sam za zlikovca...

U emisiji "60 minuta“ sa poznatim novinarom Džonom Verthajmom, prisetio se naš as početka 2022. godine i Australijan opena, kada su ga deportovali jer nije vakcinisan protiv korone, iako je dobio izuzeće. 

Džon Verthajm je pitao prvog tenisera sveta da li mu je i koliko ta situacija nanela štetu. 

- Jeste! Proglašen sam za zlikovca. Skoro ceo svet je bio protiv mene. Imao sam slično iskustvo na terenu s publikom kada me ne bi bodrila, ali nikada nešto tako - kazao je iskreno Novak.

Potom je Amerikanac pokušao da ga isprovocira. Na pitanje da li je pogrešno protumačio australijsku javnost, Novak je uzvratio kontrapitanjem.

- Na koji našin pogrešno? - pitao je voditelja prvi teniser sveta.

Verthajm je uzvratio da ne vole izuzetke, da su bili snažno za vakcinaciju.

Informer

Usledio je jasan odgovor našeg tenisera.

- Poenta je da nije bilo na meni da bilo koga tumačim. Dobio sam izuzeće. Dobio sam dozvolu da uđem u zemlju. To je eskaliralo do najvišeg globalnog nivoa. 

Amerikanac je potom rekao Novaku da ga ispravi ako greši, ali da nije protiv vakcinacije, nego jednostavno on nije želeo da se vakciniše. 

- Ljudi su pokušali da me nazovu antivakserom, a ja to nisam. Nisam ni za vakcinaciju ni protiv nje, ja sam za slobodu odlučivanja. Tako je jednostavno, živela sloboda - rekao je Novak dodajući da smatra da njegova mentalna snaga posebno bila uočljiva u tim epizodama u Australiji.