Autor: Informer.rs

14.12.2023.

14:33

Foto: Tanjug

Sport

Nole surovo iskren! Ne znam hoću li ikada pobediti u GOAT trci! Nikada nisam bio jači!

Ne razmišlja najbolji teniser planete mnogo o tituli najvećeg svih vremena, ali svestan je Novak da ima mnogo različitih mišljenja po tom pitanju.

- Ne znam da li ću ikada pobediti u toj GOAT debati jer postoje različite definicije i mišljenja, ali i to poređenje era. Šta god da je potrebno, samo brojke ili statistika, veoma je teško porediti eru gde se igralo drvenim reketima i ovu sada - iskren je Novak.

Informer

Poručio je Nole da nema nameru da se zaustavi kada je reč o rušenju rekorda, čak ni sa 36 godina.

- Mislim da se radi o načinu razmišljanja, stvarno, godine su samo brojka. To je kliše, ali i psihološki pristup životu, godinama, karijeri i bilo čemu. U osnovi, ulažem mnogo napora da bih imao odgovarajuće rutine kako bih sprečio povrede i odsustvo sa takmičenja. Ne vidim granicu u smislu godina. Prošao sam 35, treba li sad da pričam o sebi kao da sam star? Ne mislim na taj način - kaže Đoković.

Srpski as smatra da su današnji teniseri u prednosti zbog lakših putovanja.

- Oni nekada nisu mogli da putuju tako često i tako daleko avionom, a mi to možemo i samim tim igramo na više turnira. Tako da je sve relativno, ali na meni je da izvučem najviše što mogu iz poslednjih godina profesionalne karijere - dodao je Novak.

Kaže najbolji teniser u istoriji belog sporta da je jači nego pre deceniju.

- Iskreno, mentalno sam jači sada nego pre deset godina. Možda sam pre deset godina bio neznatno brži. Ali sada sam u stanju da igram pametnije i da se nosim sa momentima kada sam pod pritiskom bolje nego pre deset godina -dodao je svetski broj jedan.