Autor: Informer.rs

27.12.2023.

19:30

Foto: Reuters

Sport

Ludnica u Rijadu! Brejk Alkaraza na kraju slomio Novaka pred 40.000 ljudi! (VIDEO+FOTO)

Spektakl pred 40.000 ljudi odigran na "Bulevar holu", koji je pravljen kao fudbalski stadion.

Meč je počeo Novakovima asom, a prvi gem se završio - brejkom 0:1. Đoković se u uvodnim trenucima šalio sa publikom, dok je Španac bio "mrtav ozbiljan" i poveo 0:2. Brejk je potvrdio u narednom gemu na svoj servis, a onda je Novak upalio mašinu i krenuo. 

Nulom je osvojio prvi gem u meču, a sve je najavio brutalnim servisom. Kao da se Novak naljutio, a strašnim riternom stigao je do brejka i izjednačenja. Usledio je preokret. Srpski as je stigao i prestigao Karlitosa. Nole je ubacio u petu brzinu, a kada je tako i kad rivali uđu u njegovu mašinu, nema im spasa. Prekida Karlos seriju Novaka i uz dva prepuštena poena uspeva da izjednači.

Tri brejk prilike rivala spasio je Nole, potom i drop-šotom na svojoj gem lopti došao do prednosti u prvom setu 4:3.  Alkaraz je odlično otvorio osmi gem, vezao poene i dozvolio Novaku samo jednom da poentira. Lako je osvojio svoj servis gem za 4:4.

U narednom gemu Novak je krenuo asom, a usledili su laki poeni. Dupla servis greška, a onda je Alkaraz zakucao loptu u mrežu dva puta zaredom. Na fenomenalan način Đoković je stigao do prvog seta. Brejk sa nulom i prvi teniser planete je poveo 1:0.

Drugi set je počeo identično kao prvi, Alkaraz je ponovo došao do brejka. Sve je preslikano - Alkaraz potvrđuje prednost brejka 0:2 i sada će Nole morati dobro da se pomuči kako bi napravio novi preokret.

Velika borba viđena je u trećem gemu drugog seta, Novak nije uspeo da iskoristi gem loptu, Alkaras je izjednačio dva puta, drugi put zbog duple servis greške. Ipak, u nastavku Novak vezuje dva poena i dolazi do prvog osvojenog gema u drugom setu – 1:2.

Alkaraz je vezao četiri uzastopna poena i osvojio svoj gem. Održava brejk prednosti stečen na startu drugog seta – 1:3.

Novak je uzvratio istom merom. I jedan i drugi lakše dobijaju gemove. Ima i poena koji služe da zabave publiku, ali Srbin i Španac igraju kao u takmičarskom meču.

Do kraja seta, Španac je održavao prednost brejka, osvojio ovu deonicu 6:4 i izborio treći set.

Uskoro opširnije...