Autor: Informer.rs

28.12.2023.

18:05

Foto: Reuters

Sport

Zverev jasan: Nemoguće je porediti se sa Novakom!

Uspeo je Aleksander Zverev u 2023. godini da se vrati u sam vrh svetskog tenisa nakon teške povrede koju je doživeo u polufinalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala. Nemački as sezonu je završio na semom mestu zbog čega mnogi imaju velika očekivanja od njega pred 2024. 

Zverev će novu sezonu otvoriti na Junajted kupu u Sidneju. Nastupaće za svoju Nemačku zajedno sa Anželik Kerber, a rivali "pancerima" biće Francuska i Italija. 

- Na početku ćemo imati Italiju i Francusku koje su velike teniske nacija, imali su mnogo uspeha proteklih godina. Posebno u timskim takmičenjima, Francuska i Italija su uvek bile u vrhu, a Italija je nedavno osvojila Dejvis kup. Imamo tešku grupu, ali i mi ćemo biti težak protivnik za njih, videćemo ko će doći do finala - rekao je Zverev. 

Informer

 

Za učešće na Junajted kupu prijavljen je i Novak Đoković. Biće to srpskom teniseru priprema za Australijan open i napad na novu grend slem titulu. Jasno je, Srbija je prvi favorit za trofej, a sa tim je saglasan i Zverev. 

- Nema nikakve dileme, Novak je taj kog treba pobediti. Nemoguće je porediti se sa njim u ovom momentu - poručio je nemački teniser.