Autor: Informer.rs

31.12.2023.

07:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak priznao da je napravio veliku grešku! Sprema promene!

Prvi teniset sveta kaže da je naučio iz svojih grešaka sa prethodnih Igara. Skupo ga je koštala prevelika želji da se druži sa svima u Olimpijskom selu.

- Imao sam nekoliko veoma zabavnih trenutaka. Ali istovremeno, to mi je oduzelo mnogo energije. Kao sportista, kao dete, želeo sam  da budem tamo, da imam interakciju sa svima. Ali kao teniser, možda nije trebalo da budem tamo. Bilo je teško pronaći ravnotežu - objasnio je Đoković, koga čeka pakleno leto Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre i Ju-Es open, sve u samo nekoliko meseci.

U Tokiju je naš as bio jedna od najvećih zvezda. Svi su želeli da se fotografišu sa njim, prilazili su mu sportisti iz drugih zemalja i sportova, a on je izlazio u susret, ćaskao, družio se, fotografisao. Mnogo je energije trošio život u olimpijskom selu, pa će verovatno mnogo toga da promeni pred Pariz. Možda ovog puta neće biti selu sa ostalim učesnicima Olimpijskih igara, kako bi sačuvao energiju i obezbedio mir pred takmičenje. 

Informer

Novak sa Igara ima bronzanu medalju iz Pekinga 2008. godine. Svi smo očekivali da se zlata domogne u Tokiju 2021, ali je ostao i bez bronze. Aleksander Zverev ga je zaustavio u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju. Imao je 1:0 u setovima i 4:3 u gemovima u drugom uz brejk protiv Saše Zvereva, ali je Nemac od tog momenta uspeo da preokrene i izbaci srpskog asa - 1:6, 6:3, 6:1. Potom je poražen od Španca Pabla Karenja Buste u meču za treće mesto (6:4, 6:7, 6:3), nakon dva časa i 48 minuta igre.