Autor: Informer.rs

31.12.2023.

12:41

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Sport

Furiozan početak sezone za Novaka! Đoković razbio Kineza, nemilosrdna dominacija Srbina

Nije ništa od samog početka Novak Đoković hteo da prepušta slučaju. Od samog starta je krenuo agresivno sa sigurnom udarcima. Jasno je dao do znanja protivnuku da želi da započne sezonu na pravi način.

Novak je celo vreme delovao opušteno, mnogo sigurnije je rešavao gemove od kinskog tenisera. U petom gemu koji je bio najduži u ovom setu, ima je brejk loptu, međutim nije uspeo da je iskoristi, uz dosta muke Kinez je ipak stigao do gema.

Nije to obezhrabrilo Srbina, nastavio je u svom ritmu, bilo je jasno  da je vrlo blizu svog cilja, da je samo pitanje momenta kada će da dođe do brejka. Sjajna igra mu se vrlo brzo isplatila i uspeo da oduzme servis protivniku.

Informer

Desilo se to u šestom gemu, Žang je jako loše započeo igru, slabije je servirao, to je Nole iskoristio i bez izgubljenog poena je stigao do brejka. Tad je bilo sve jasno, mirno je priveo Đoković set kraju i sa 6:3 je stigao do vođstva.

Novak je odmah na startu drugog seta došao do brejka, bilo je jasno da mu je ostalo samo da rutniski završi posao protiv Žižen Žanga. Usledio je novi brejk, tako da je Novak sigurno igrom vrlo brzo vodio rezultatom 4:0.

Nakon toga, mirno je priveo meč kraj, ni Žang nije pružao otpor, pomirio se sa sudbinom da ne može da parira najbolje igraču svih vremena. Novak je tako doneo prvi bod u obračunu sa Kinom, a sada je na Olgi Danilović da nam donese konačnu pobedu u duelu sa 15. teniserkom sveta Kvinen Žang.