Autor: Informer.rs

02.01.2024.

10:40

Foto: tanjug/ap

Sport

Burna reakcija Novaka! Skočio je sa klupe... (FOTO)

Srbija je posle preokreta dobila Čehe sa 2:1, a nakon što su izgubili prvi set u miks dublu su slavili Olga i Hamad. Pošto su dobili drugi set obezbedili su četvrtfinale takmičenja, a pobedom su odveli naš tim na Australiju u borbi za polufinale.

U prvom meču dana Olga Danilović poražena je od Markete Vondroušove, Čehinja je slavila sa 6:1, 3:6, 6:3. Potom je Novak Đoković, iako je igrao povređen, savladao nakon tri seta Jiržija Lehečku sa 6:1, 6:7, 6:1. Zbog problema sa zglobom prvi teniser sveta nije mogao da igra miks dubl. Na teren izašli Olga i Hamad i sjajno odradili posao. Očajno su odigrali prvi set, ali se sredinom drugog seta na klupu našeg tima vratio Novak i savetima pomogao Međedoviću da se "probudi" i srušili Čehe. Kada je obezbeđena naredna runda takmičenja, Nole je to burno proslavio. 

Povreda zgloba najverovatnije nije teška, ali je dovoljno ozbiljna da najbolji teniser svih vremena propusti miks dubl kako ne bi rizikovao pogoršanje povrede. 

Da problem nije alarmantno ozbiljan jasno je jer je naš teniser ostao na terenu, priveo meč kraju i pobedio Lehečku. Pošto je Australijan open za 12 dana sigurno bi odustao od meča da je rizik bio prevelik.

Junajted kup je specifično takmičenje, na koje se dolazi na osnovu rejtinga najboljeg igrača. Na njemu učestvuje šest ekipa na osnovu pozicije prvog reketa na ATP i VTA svetskim listama a još šest na osnovu kombinovanog rejtinga najboljih predstavnika. Da Đoković nije hteo da igra, Srbija ne bi ni bila u Pertu. Takođe obaveza iz ugovora je da on bude na terenu ako je zdrav, pa zbog toga ostali igrali ne igraju, a i nema iskusnih reprezentativaca u timu.