Autor: Informer.rs

09.01.2024.

06:35

Foto: EPA EFE

Sport

Na današnji dan: Đoković zgazio Nadala u nezaboravnom finalu! Au, kako ga je ponizio (VIDEO)

Svi su očekivali pravi teniski klasik u 47. međusobnom duelu Srbina i Španca. Ipak, nisu mogli da vide ni delić toga. Mogli su da vide samo jednog tenisera, koji se poigravao sa protivnikom i pokazao zašto ga mnogi smatraju vanzemaljcem zbog toga kako igra u ovim trenucima. 

Srpski as je meč završio sa neverovatnih 30 vinera.

Već posle početnih gemova moglo se naslutiti u kom smeru će ići meč. Novak je imao problem na svoj servis, pošto je morao da brani brejk loptu. Uspeo je da se izvuče iz neugodne situacije, a onda je počela furiozna serije.

Napravio je brejk već u narednom servis gemu Nadala, a do kraja seta mu je još jednom oduzeo servis i rešio ga je u svoju korist sa ubedljivih 6:1. Na terenu je postojao samo jedan teniser, a Rafa je bio kao grogirani bokser.

Novak je to iskoristio i već na početku drugog seta zadao je novi udarac velikom rivalu. Oborio je Nadala na kolena tako što je već na prvi njegov servis gem napravio brejk.

Ubrzo je usledio i klasičan nokaut! Novak je napravio novi brejk u petom gemu drugog seta posle čega je bilo jasno ko će osvojiti titulu u Kataru.

Rafael Nadal je posle meča skinuo kapu pred dominantnim Novakom:

- Igrao sam protiv igrača koji je sve uradio savršeno. Znam da niko nikada nije igrao ovakav tenis. Pošto poznajem ovaj sport, nikada nisam video da neko igra na ovom nivou. Kada kažem savršeno, to nije nešto posebno. To je sve. Novak je bio perfektan.

Novak Đoković je istakao da je odigrao savršen meč.

- Osećao se što je moguće bliže savršenstvu - rekao je Đoković, koji nije izgubio set cele te nedelje u Dohi. - Od prvog do poslednjeg poena uspeo sam da nametnem svoj ritam. Izašao sam na teren sa pravom namerom, pravim intenzitetom i sa velikom dozom samopouzdanja i to je donelo rezultat.