Autor: Informer.rs

22.01.2024.

06:20

Foto: profimedia

Sport

Neverovatan podatak! Ovo je razlika između Novaka i drugog najstarijeg na Australijan openu!

Otišao je Rodžer Federer sa teniskih terena pre više od godinu dana, telo polako otkazuje Endiju Mareju, dok je potpuno izdalo Rafaela Nadala i pitanje je da li će Španac ikada više zaigrati ozbiljan tenis. Navijači priželjkuju to, ali povrede kažu drugačije. 

Dakle, ako pričamo o tenisu koji je obeležio 21. vek, knjiga je spala na jedno ime - Novak Đoković. Igre srpskog tenisera sasvim su dovoljne da se uživa u "belom sportu", a najbolji svih vremena, iako već u "poznim" godinama još uvek deli lekcije teniserima koji su po više od deset godina stariji od njega! 

O tome dovoljno govori podatak da je Novak Đoković jedini "preživeli" teniser na Australijan openu koji ima više od 30 godina. Prvi posle njega je Kameron Nori - 28, dok je od svih drugi srpski teniser stariji od deset pa sve do 16 godina! 

Srpski teniser je 22. maja napunio 36 godina po čemu je najstariji u Melburnu. Kao što smo naveli, Kameron Nori je prvi nakon njega kao osam godina mlađi, dok je razlika sa prvm sledećim dvocifrea.

U trenutnoj konkurenciji i Danil Medvedev iako ima tek 27 godina izgleda kao potpuni veteran. Prate ga Tejlor Fric, Hubert Hurkač, Nuno Boržes i Aleksander Zverev sa po 26 godina. 

Miomir Kecmanović ima 24, Janik Siner 22, Artur Sezo 21, a Karlos Alkaraz tek 20!