Autor: Informer.rs

22.01.2024.

10:04

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Sport

Amerikanka oplela po Novaku: On se uvek oporavlja od nečega...

Nije Novak Đoković bio na prepoznatljivom nivou tokom uvodna dva kola na Australijan openu. Srpski teniser imao je problema sa virusom, a mučio ga je i zglob desne šake. Pričao je prvi reket sveta o fizičkom stanju nakon pobeda nad Prižmićem i Popirinom i tako dao prostora svojim kritičarima da ga ponovo optuže za simuliranje. 

Ipak, svako ko je makar kratko gledao Đokovićeve mečeve na startu Australijan opena mogao je da vidi koliko se srpski teniser trudi da razmrda ručni zglob. O tome je govorila i nekada najbolja teniserka sveta - Lindzi Devenport. 

- Čini se da ima dosta problema na Slemovima. Videli smo ga povređenog kako izlazi kao pobednik. Tako da nikada ne znam koliki naglasak da stavimo na to. Ali svakako je u meču drugog kola bio bolestan, sve vreme je istezao zglob… Čini se da se uvek oporavlja od nečeg, to je ludo - rekla je Lindzi Devenport. 

Informer

 

Na Australijan openu 2021. godine Novak Đoković imao je rupturu trbušnog zida, dok ga je prošle sezone mučila povreda zadnje lože. Ni jedno ni drugo ga nije sprečilo da u Melburnu dođe do trofeja. Nadamo se da će tako biti i ovoga puta. 

Srpski teniser sutra igra svoj meč četvrtfinala protiv Tejlora Frica, a taj meč na programu je od 04:30 po srednjeevropskom vremenu.