Autor: Informer.rs

26.01.2024.

09:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

Nadam se da ću se vratiti! Đoković: Nisam navikao na ovaj osećaj!

Italijanski teniser Janik Siner savladao je našeg asa  rezultatom 6:1, 6:2, 6:7, 6:3 i tako mu naneo prvi poraz u Melburnu od 2018. godine.

Na pres konferenciji posle meča, prvi reket planete je rekao da želi da prođe malo vremena, pa će videti kako će se odvijati nastavak sezone.

- Ne znam kako će se stvari odvijati. Kada čovek izađe sa terena posle poraza, uvek je vruća glava. Trudiš se da budeš racionalan, ali puno je neracionalnih stvari. Želim da se slegnu misli. Ne znam na kojim ću turnirima igrati. Ja sam se sebi obavezao da ću ovu sezonu odigrati do kraja, u pogledu toga da ću igrati na najvećim turnirima. Ne znam da li će se to promeniti, sve je moguće u ovoj fazi. Neočkeivane i iznenađujuće odluke su više očekivane nego pre 20 godina - poručio je Đoković.

Informer

Dodao je da je njegov neverovatan niz morao da kad tad da se završi, te da je svestan da danas nije bio na nivou.

- Trenutno mi je vruća glava, teško je osvrnuti se na meč na smislen način. Možda sutra ili u narednim danima. Nizu pobeda je bilo suđeno da se jednog dana završi. Barem sam dao sve od sebe u uslovima kada nisam dobro igrao. Dao sam mu dobru priliku da osvoji grend slem. Nadam se da ću dobiti priliku da se vratim, da igram barem još jednom. I dalje imam nade za druge slemove, Olimpijske igre i druge turnire. Tek je početak sezone. Nisam navikao na ovaj osećaj. Nikada nisam izgubio u polufinalu. Hajde da vidimo. Ovaj turnir nije bio na mom nivou, ali to ne znači nužno da je to početak kraja - podvukao je on.