Autor: Informer.rs

19.02.2024.

23:34

Foto: Tanjug/AP

Sport

Statistika sve govori! Rus zagrmeo: Novak je najbolji u istoriji

Trentuno peti teniser sveta svoje mišljenje je izneo  na konferenciji za medije na stadionu Kalifa, pred početak turnira u Dohi.

- Đoković je najbolji teniser u istoriji. Osvojio je najviše Grend slemova i bio najviše nedelja na prvom mestu svetske liste. Novak je jedan od najtežih protivnika - rekao je Rubljov.

Informer

Po njegovom mišljenju, nove generacije polako preuzimaju konolu nad turom, te da se situacija menja. Ističe da su mlađi teniseri talentovaniji i da se lakše probijaju prema vrhu.

- Mislim da njima odlično odgovara trenutak, jer velika trojka baš završava. Siner, Alkaras, Rune su supertalentovani. Meni je teže bilo da uđem u prvih 100, a sada je mladima mnogo lakše. Smena je generacija. Jednostavno, kada sam ja počinjao na Turu, Novak, Rafa, Rodžer, pa i Endi, još su sve osvajali. Sada je drugačije, u tome je razlika -  podvukao je on

Rubljov je pre tri godine osovjio turnir u Dohi, a sada je postavljen za prvog nosioca. Teniser iz Moskve je ove godine igrao četvrtfinale Australijan opena i Roterdama, dok je na takmičenju u Honk Hongu poražen u finalu od  Emila Rusovorija.