28.02.2024.

07:57

Foto: profimedia

Sport

Novak je rasturio Bitlse! Mrzeo je Srbina, sad svi pričaju o hit izjavi Amerikanca!

Bilo je raznih poređenja u vezi sa Novakom, a ovo je verovatno najzanimljivije. Pričao je Amerikanac o rivalitetu između Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a onda se pojavio Srbin. Rodik je to slikovito upisao, pa Španca i Švajcarca uporedio sa Bitlsim, a Srbina, koji im je pokvario planove, sa Joko Ono. 

- Čudno je, on je kao teniska Joko Ono, rasturio je Bitlse. On je onaj kojeg nismo želeli, koji nam nije bio potreban. Već smo imali rivalstvo, levoruki na desnorukog, kontrast stilova - izjavio je Rodik.

Amerikanac je dugo prozivao Novaka, zamerao mu što predaje mečeve zbog problema sa disanjem, a onda je usledio preokret, Srbin je postao jedan od njegovih omiljenih igrača, pa redovno sipa komplimente na njegov račun.

Informer

- Onda se odjednom pojavi kiborg, robot, ali i neko ko igra s mnogo emocija, i kaže: "Ne zanima me taj hajp, kompletan sam igrač, ne možete da me prođete, ne možete ni oko mene, izdržaću sve vaše udarce". Bilo je čudno, mislim da je prosečni mejnstrim navijač koji nije skroz u tenisu bio ljut na njega zbog toga.

Rodik je jedan od retkih tenisera koji ima više pobeda od poraza od Đokovića. Njih dvojica su se sastajali devet puta, a Amerikanac ima pet pobeda.

- Otišao sam u penziju da bih zadržao takvu statistiku. Nisam smeo da rizikujem - našalio se Rodik pre nekoliko godina.

Pre dve godine je slikovito opisao kako Nole uništava rivale, pa ga često citiraju.

- Prvo ti uzme noge, a onda ti uzme dušu - opisao je tada Endi način na koji Novak Đoković poslednjih godina "melje" rivale.