05.03.2024.

05:35

Foto: profimedia

Sport

Koliko je Novak visok? Legendarna fotka, pored njih je sićušan

Srpski as je pre nekoliko dana gledao meč Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa (124:114), družio se sa Nikolom Jokićem, ali i njegovim saigračima.

Ispred svlačionice Denvera nastala je legendarnih fotografija. Slikali su se Eron Gordon, Džamal Marej, Novak Đoković, Pejton Votson i Nikola Jokić.

Iako je visok skoro 188 centimetara, Nole naravno ne može da parira košarkašima. Nikola Jokić je sa 2,11 van konkurencije, Gordon je visok 2,03, Marej je skoro kao Novak sa 1,93, dok je Votson visok 2,01 metar. Novakovi fanovi na društvenim mrežama bili su u čudu kada su videli ovo fotografiju, jer pored "zveri" iz NBA deluje sićušno!


Denver je u ovom meču slavio sa 124:114, dok je  Lebron Džejms postao prvi košarkaš sa preko 40.000 poena u karijeri, dok jer Jokić meč završio sa 35 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Bilo je šale sa Lebronom. Pre meča mu je pripretio Srbin da neće postići više od osam poena na utakmici, a Kralju je bilo potrebno devet da uđe u istoriju, na kraju je ubacio 26. Nisu Nagetsi uspeli da ga zaustave, ali jesu pobedili "jezerdžije" osmi uzastopni put.

Informer

Nole je posle meča objasnio Amerikancima koliko poštuje zemljaka, najboljeg igrača NBA lige. 

- On je veliki, jedan od najboljih sportista koje imamo u istoriji srpskog sporta. Ono što on radi u poslednje tri godine je neverovatno. Ne samo za srpsku košarku, već i za evropsku. Igrati u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, neverovatan je. Volim ga, volim ga kao osobu - hvalio je naš teniser Nikolu Jokića.