05.03.2024.

07:55

Foto: Reuters

Sport

Rodžeru se plače! Novak može da obori još 3 Federerova rekorda!

U kalifornijskoj pustinji je Novak slavio pet puta, poslednji 2016, a navijači su ga poslednji put videli 2019. godine u Indijan Velsu. Srbin i Rodžer Federer imaju po pet trofeja na pomenutom mastersu, pa bi se Novak novom titulom osamio na vrhu liste šampiona, a bio bi to njegov 41. masters u karijeri.

Takođe, prvi teniser sveta bi u još jednom segmentu nadmašio Švajcarca. Ako bi se domogao trofeja, bio bi to njegov 72. na tvrdoj podlozi, trenutno Federer i Đoković imaju 71, Andre Agasi 46, tri manje od njega Džimi Konors, a Pit Sampras 36 titula na tvrdoj podlozi.  Nije na odmet da podsetimo da Srbin ima osvojenih 98 titula u karijeri, ispred njega su samo Federer sa 103 i rekorder Konors sa 109.

Informer

To nije sve. Đoković može da postane i najstariji šampion Indijan Velsa. Trenutno to zvanje pripada Federeru, koji je titulu poslednji put osvojio sa 35 godina, sedam meseci i 11 dana. Đoković ima 36 godina, a 22. maja mu je rođendan. Srbin bi u Americi mogao da popravi i procenat pobeda (84,75% na turniru), kao i broj ukupnih trijumfa - skor 50-9, dok Federer ima 66-13.

Informer

Informer

Novak je imao sreće na žrebu. Srpski teniser će u prvom kolu biti slobodan, dok bi u drugom mogao da se sastane sa Aleksandrom Vukićem iz Australije ili nekim kvalifikantom. Projektovani rival u polufinalu mu je Danil Medvedev, a u njihovo delu žreba nisu ni Janik Siner, ni Karlos Alkaraz, ni Aleksander Zverev, pa ne mogu da igraju pre finala.