12.03.2024.

04:31

Foto: EPA

Sport

Šok, neverica! Novak ispao u Indijan Velsu! Džapao se sa sudijom, izbacio ga Italijan kome je idol! (VIDEO)

Meč je trajao dva sata i 22 minuta, a ispostavilo se da je nakon Aleksandra Vukića, protiv koga se srpski teniser namučio na startu turnira u Kaliforniji (2:1), Italijan, 123. igrač sveta, kome je Novak idol, bio mina, i eliminisao Đokovića.

Informer

 

Prvi set osvojio je Nardi. Dovoljan mu je bio brejk u petom gemu, u kojem je Nole imao 40:15 i kada se očekivalo da će da upiše novi gem, neobjašnjivo je stao i dozvolio rivalu da mu oduzme servis. Brzo je italijanski teniser potvrdio brejk za 2:4, a onda je Đoković, ipak prekinuo mini seriju protivnika i stigao do trećeg gema. Do kraja ovog dela i jedan drugi igrač su osvajali svoje servise, Nole nije bio ni blizu brejka i tako je Luka Nardi dobio uvodni set.

U drugom setu Đoković je krenuo mirnim gemom, a onda brejknuo Italijana. To je bio onaj prepoznatljivi Novak, prvi reket sveta, Nardi je imao 40:0, a onda je Srbin nanizao pet poena zaredom i prvi oduzeo servis rivalu na startu ove deonice. 

Međutim, umesto potvrde, odmah je Nardi uzvratio brejk tako što je iskoristio petu brejk loptu u najdužem gemu od početka meča. Novak  je ostao začuđen, ispostavilo se nedugo zatim jer ga je rival zbunio "govorom" tela.

Naime, Đoković je servirao, Nardi vratio loptu, da bi potom Novak odigrao opušteni drop-šot koji je Nardi "uhvatio" i pretvorio u viner. Novak je počeo da se svađa i raspravlja sa sa sudijom, ali odluka je ostala ista.

Uzvratio je Đoković ekspresnim gemom i ponovo poveo, i u sledećem gemu dobio brejk šansu koju je odmah iskoristio i došao do 4:2. Sledeći gem Nole je dobio munjevito i samo se čekalo izjednačenje u meču. Tvrd je Italijan protivnik, nije se dao, iako je Nole imao set brejk i set loptu, ali deveti gem je bio odlučujući, Đoković je osvojio i njega i drugi set i izjednačio na 1:1.

U trećem odlučujućem setu poveo je Nardi, a onda Novak već u drugom gemu muku mučio da se iščupa brejka rivala i uspeo je u gemu koji je trajao 12 minuta i 29 sekundi! Ipak u šestom gemu, Italijan je ponovo iznenadio Novaka i došao do brejka, ispostaviće se na kraju i presudnog. Odmah je potvrdio brejk, stigao na korak od podviga, a onda i eliminisao svetskog tenisera broj 1.

U osmini finala Luka Nardi će se sastati sa Tomijem Polom.