21.03.2024.

22:08

Foto: EPAIMAGES

Sport

Novak je zarđao! Slavna teniserka žestoko udarila po Đokoviću!

Mnogi su očekivali od Novaka Đokovića spektakl na početku 2024. godine, ali je srpski teniser potpuno podbacio. Eliminacija u polufinalu Australijan opena, a potom i razočaravajući nastup na Indijan Velsu pokrenuli su priče o kraju njegove ere. 

Srpskog tenisera je u Kaliforniji zaustavio 123. teniser sveta - Luka Nardi. Odlučio je Đoković potom da odustane od nastupa u Majamiju kako bi sebi rasteretio raspored, a očekuje se da na terenu ponovo bude tek početkom aprila u Monte Karlu. 

Prošle sezone je Đoković dobio nadimak "kralja kalendara" koji mu je nadenuo Aleks Koreča. Očekuje se da srpski teniser uhvati zalet za Rolan Garos i Vimbldon budući da se znaju njegovi motivi u poznim igračkim godinama, ali Martina Navratilova sumnja u Noletove odluke. 

Informer

 

Jedna od najboljih teniserki svih vremena uverena smatra da su veliki razmaci između turnira krivci za loše rezultate Novaka Đokovića. Navratilova je, potom, istakla kako je srpski teniser - zarđao. 

- Siner je odigrao perfektan meč u Austraiji, a to je nešto što vam je neophodono kako biste pobedili nekoga tako kvalitetnog kao što je Novak Đoković. Nakon toga, Novak je uzeo šest nedelja slobodno i sjajno je što je mogao tako dugo da pauzira, ali videlo se da je malo zarđao. Sigurno je da ste odmorni, ali ste takođe neuigrani i samim tim su vam potrebni mečevi kako biste okrenuli stvari. Novak se našao preko puta Nardija, momka koji je bio prilično nadahnut tog dana. Kada ste stariji, teže je živeti i igrati kada imate loš dan. Ipak, ne bih marila da imam Novakov mentalni sklop, a siguran sam da se ni on ne opterećuje - rekla je Martina Navratilova. 

Uz dužno poštovanje prema legendarnoj teniserki, rano je za Đokovića reći da je "zarđao".