09.04.2024.

17:46

Foto: EPAImages

Sport

Novak zadovoljan zbog pobede i rekorda: Nisam sanjao da ću to uspeti, ali se trud isplatio!

Na pravi način Novak Đoković započeo je sezonu na šljaci pošto je u drugom kolu Monte Karla savladao Romana Safijulina sa 2:0 (6:1, 6:2). Srpski teniser je delovao sigurno na startu turnira u Kneževini, došao do čak pet brejkova i na pravi način najavio izlazak iz rezultatske krize. 

Imao je Novak mnogo razloga za zadovoljstvo budući da je sezonu na šljaci otvorio na najbolji mogući način. 

- Veoma sam zadovoljan, čak i gemovima koje sam gubio. Imao sam mnogo brejk lopti, dobar početak na šljaci. Ova podloga za moj stil igre zahteva više vremena za pripremu i adaptaciju. Prošle godine sam dobro počeo, a u drugom izgubio. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije i da ću zadržati ovakav ritam. Sutra sam slobodan, nemam meč, ali ću iskoristiti to vreme da treniram. Dobar posao smo odradili u poslednjih nekoliko nedelja sa treninzima, to se oslikalo na terenu - rekao je Đoković nakon pobede. 

Informer

 

Novak je u ponedeljak oborio još jedan rekord pošto je postao najstariji prvi teniser sveta. Govorio je o tome sa najboljim dublašem na svetu - Rohanom Bopanom koji se našalio i sabrao njihove godine. 

- Lepo je biti rekorder, Bopana je juče rekao da imamo zajedno 80 godina, ali je on više doprineo - rekao je uz osmeh srpski teniser, a onda nastavio. 

- Zabavno je... Još uvek sam u stanju da se takmičim na najvišem nivou iako uskoro punim 37 godina. Nisam o tome sanjao, ali je postala stvarnost. Sav rad i posvećenost se isplatilo, u stanju sam da zadržim i produžim karijeru - podvukao je Đoković.