Autor: S. M.

11.04.2024.

16:50

Foto: profimedia

Sport

Bravo, kralju! Novak je u četvrtfinalu Monte Karla posle pet godina! (FOTO/VIDEO)

Srpski teniser će igrati u ovoj fazi takmičenja na turniru u Monaku prvi put posle čak pet godina, a protivnik će mu sutra (termin za sada nije poznat) biti Australijanac Aleks de Minor, 11. teniser sveta.

Nije baš lako Đoković stigao do tog duela jer mu je 14 godina mlađi Italijan zadao mnogo muke. Poveo je odmah na startu i oduzeo servis protivniku, dok je Srbin najviše grešio iz bekhenda.

Informer

Prekretnica za Srbina dogodila se u osmom gemu. Muzeti je bio na servisu i osvojio poen, a onda je Nole prišao sudiji Muhamedu Lajaniju i rekao mu da je pogrešio. Bio je u pravu jer je "oko sokolovo", koje se prikazuje samo gledaocima kraj televizora, pokazalo da je bio aut.

Informer

Publika je tada krenula da mu zviždi, a on im je rukama i uz ironičan osmeh pokazivao da samo tako nastave. U jednom momentu simulirao im je i dirigovanje. Vodio je Muzeti 40:0, ali je od svađe, pri rezultatu 40:15 za Muzetija, Noletu krenulo i uspeo je konačno da vrati brejk - 4:4.

Malo je nedostajalo da Novak povede sa 6:4 jer Italijanu nije išao servis kada je servirao za ostanak u setu.

Tada smo videli i jednu zanimljivu sitaciju između Noleta i njegovog privremenog trenera Nenada Zimonjića, koji je aktivno učestvovao u meču sve vreme i delio mu savete. Govorio mu je popularni Ziki da uđe dublje na teren pri drugom servisu Muzetija, Novak ga je poslušao, a onda izgubio poen zbog čega se teniser naljutio. "Nemoj, nemoj" vikao je Novak ka boksu i izgubio gem, ali osvojio naredna dva za prvi set.

Informer

Počeo je dobro Novak drugi set i poveo sa 1:0, zatim napravio i brejk, ali radost njegovih navijača nije dugo trajala. Uzvratio je odmah nekada prvi junior sveta, međutim Đoković se nije dao i opet mu je oduzeo servis.

Delovalo je da se meč bliži kraju, ali je Novak još jednom dozvolio Muzetiju da vrati brejk. Ipak, opet mu je oduzeo servis i onda uspešno odservirao za konačnih 2:0 u setovima, a treba napomenuti i da ga je mučila vrućina na terenu, tačnije sunce koje je pržilo, pa mu je prva reakcija nakon pobede bila "Bolje da sam u 39 dva sata proveo". Pretpostavlja se da je mislio na pun autobus u Beogradu.

Nole je tako uspeo da popravi rezultat iz prošle godine kada je ispao upravo u trećem kolu od današnjeg protivnika.