Autor: S. M.

11.04.2024.

17:10

Foto: profimedia

Sport

Moćna poruka Novaka za bezobrazne navijače! Evo šta je rekao o svađi (FOTO/VIDEO)

Srbin se naljutio na sudiju u osmom gemu jer nije u četvrtom poenu dosudio aut pri servisu Muzetija i bio je u pravu jer je "oko sokolovo", koje se prikazuje samo gledaocima kraj televizora, pokazalo da je bio aut.

Publika je tada krenula da mu zviždi, a on im je rukama i uz ironičan osmeh pokazivao da samo tako nastave. U jednom momentu simulirao im je i dirigovanje.

Vodio je Muzeti 40:0, ali je od svađe pri rezultatu 40:15za Muzetija Noletu krenulo i uspeo je konačno da vrati brejk!

Upravo o toj situaciji govorio je Novak odmah nakon meča.

- Bilo je malo razmena reči sa publikom i posle toga sam počeo da dolazim do momentuma, a on je spustio nivo i fokus. Bio je bolji u prvih sedam gemova. Morao sam mnogo da trčim, ali ovo je šljaka i stvari mogu brzo da se preokrnu, jedan brejk nije mnogo na ovoj podlozi. U drugom setu smo videli rolerkoster i drago mi je da sam ostao čvrst i agresivan u pravim trenucima i to se isplatilo - poručio je Novak.

Potom je otkrio i zašto igra tenis.

- Zadovoljstvo je u mučenju zato i igram ovu igru. I dalje nisam na najvišem nivou, ovo danas je bio veliki test protiv sjajnog tenisera koji je odličan na šljaci. Moram da priznam da mi je u glavi bio prošlogodišnji meč kada sam izgubio servis, pomislio sam "neću valjda opet izgubiti kao prošle godine", ali drago mi je da sam prošao kroz ovaj izazov - zaključio je Novak.

Novak sutra igra protiv 11. tenisera sveta Aleksa de Minora.