11.04.2024.

19:50

Foto: EPA Images

Sport

Novi rekord Novaka! Nadal mu sada gleda u leđa

Đoković se danas plasirao u četvrtfinale turnira u Monaku, pošto je savladao Italijana Lorenca Muzetija sa 7:5, 6:3 i tako mu se osvetio za prošlogodišnji poraz na istom turniru. 

Srpski as je ujedno ovim trijumfom uspeo da nadmaši učinak ljutog rivala Rafaela Nadala. Kako je objavila stranica "Opta Ejs", koja se bavi statistikom u tenisu, Đoković je postao prvi teniser koji je stigao od 82,2 odsto trijumfa na masters turnirima.

On je tako preskočio Španca, koji je do danas imao 82,1 procenta u pobedama. Treći na listi je bivši švajcarski teniser Rodžer Federer, koji ima uspešnost od 77,9 posto, a u prvih pet je i Karlos Alkaraz (76,7) i legendarni Andre Agasi sa 74,1 posto pobeda na turnirima iz serije 1.000.

Obzirom da je Nole izborio četvrtfinale Monte Karla imaće priliku i da dodatno popravi procenat pobeda, a naredni rival biće mu Australijanac Aleksa de Minor. 

S druge strane, Rafa je zbog povrede odustao od mastersa u Kneževini, ali se očekuje da bi mogao da zaigra na turniru u Barseloni, koji počinje 15 aprila.