13.04.2024.

14:40

Foto: EPA

Sport

Kraj: Kasper Rud savladao Đokovića!

Novak je dosad na turniru, pre De Minora, savladao Rusa Romana Safijulina i Italijana Lorenca Muzetija.

UŽIVO

TREĆI SET: 

4:6 - Kraj! Kasper Rud koristi treću set loptu, odnosno, Novak Đoković eliminisao je sam sebe duplom servis greškom. 

4:5 - Šteta... Imao je Novak šansu da dođe do kompletnog preokreta, ali je promašio smeč u odlučujućem poenu. Kasper Rud prekida niz srpskog tenisera, a Đoković u naredom gemu servira za opstanak na turniru. 

4:4 - Uspeo je jedan navijač da iznervira Novaka Đokovića i tako napravi kontra uslugu Kasperu Rudu. Razljutio se srpski teniser i poravnao rezultat u odlučujućem setu!

3:4 - BREJK! Majstor vraća brejk i to bez izgubljenog poena! Genijalan gem za Novaka Đokovića, ponovo smo na početku! 

2:4 - Dobro je, preživeo je Novak novi pokušaj Kaspera Ruda da dođe do brejka zahvaljujući sigurnoj igri na mreži. Nastavlja se ljuta borba u polufinalu Monte Karla. 

1:4 - Ovoga puta Đoković ne uspeva da napadne brejk budući da je Rud servirao bez greške! 

1:3 - Ovo je bilo potrebno Novaku! Srpski teniser lagano dolazi do gema i prekida seriju Kaspera Ruda, ali sledi teži deo posla budući da Đoković mora da nadoknadi brejk zaostatka. 

Informer

 

0:3 - Pod hitno Đoković mora da se razbudi, Rud igra bez greške na startu trećeg seta. 

0:2 - Potencijalni problem za Novaka... Kasper Rud vezuje četiri poena i dolazi do brejka! 

0:1 - Uspeva Kasper Rud da prekine niz Novaka Đokovića i dođe do prvog gema u trećem setu. 

DRUGI SET: 

6:1 - Bez greške je Novak Đoković odigrao drugi set! Treći će odlučiti ko će biti rival Stefanosa Cicipasa u finalu Monte Karla! 

5:1 - SAVRŠENO! Novak Đoković dolazi do brejka iako je samo jednom dotakao lopticu. Tri duple greške napravio je Kasper Rud i, verovatno, poklonio drugi set srpskom teniseru. 

4:1 - Rutinski Đoković dolazi do novog gema iako kroz čitav drugi set ima mnogo problema sa prvim servisom. Na svu sreću, Kasper Rud to ne uspeva da iskoristi. 

3:1 - Šteta, mogao je Đoković do novog brejka u drugom setu. Dva puta je Novak imao šansu da dođe do ogromne prednosti, ali je Rud uspeo da se odbrani. 

3:0 - Potvrđuje Novak Đoković brejk stečen u prethodnom gemu! Nije mogao bolje da počne drugi set za srpskog tenisera. 

2:0 - BREJK! Bravo, majstore! Odmah je Đoković napao Kaspera Ruda i došao do brejka prednosti na startu drugog seta! 

Informer

 

1:0 - Prvi put danas Novak Đoković vodi na meču! Dugo je trajao uvodni gem drugog seta, želeo je Kasper Rud da odmah napravi novi brejk, ali se srpski teniser odbranio i najavio da predaje nema!

PRVI SET: 

4:6 - Nastavio je Rud u istom ritmu i bez problema došao do prvog seta. Šteta... Razigrao se Novak u finišu prvog seta! 

4:5 - Rutinski je Đoković odradio lakši deo posla i osvojio još jedan gem na svoj servis. Ipak, sada sledi teži deo budući da će Rud servirati za osvajanje prvog seta. 

3:5 - Mnogo sreće za Kaspera Ruda, dva puta su milimetri doneli poen Norvežaninu koji to koristi na pravi način i prekida seriju srpskog tenisera. Đoković će sada servirati za ostanak u prvom setu. 

3:4 - Dva vezana gema za Novaka Đokovića, srpski teniser potpuno se vratio u meč, a imaće šansu za novi brejk već u narednom gemu. Kasper Rud će servirati sa novim lopticama. 

2:4 - BREJK! Pali se mašina! Uspeva Novak Đoković da vrati jedan brejk! Ponovo je Norvežanin uspeo da sačuva jednu brejk šansu, ali kod druge nije bilo spasa. 

1:4 - Deluje da je pitanje pobednika u prvom setu rešeno nakon novog brejka Kaspera Ruda. Evidentno je da se Novak Đoković muči, dok je Norvežanin na drugoj strani maksimalno motivisan da se plasira u finale. 

Informer

 

1:3 - Šteta... Bio je Đoković nadomak brejka, ali je Kasper Rud uspeo da se odbrani od naleta srpskog tenisera. Bezmalo osam minuta trajao je četvrti gem u prvom setu. 

1:2 - Dolazi Novak Đoković do prvog gema na današnjem meču. Ovoga puta nije bilo problema, služio je servis srpskog tenisera koji se upisuje na semafor. 

0:2 - Kasper Rud otvara polufinale bez greške. Svih pet servisa pogodio je Norvežanin, nikakvu šansu nije imao Đoković da odmah vrati brejk. 

0:1 - Loš početak za Novaka Đokovića budući da je Kasper Rud došao do brejka već u prvom gemu. Poveo je srpski teniser sa 30:15, ali Norvežanin vezuje tri poena i dolazi do ranog vođstva. 

Novak Đoković dobio je priliku da bira i odlučio da prvi servira na ovom meču. 

PRE MEČA

16. 25-  Poznat je prvi finalista Monte Karla. Stefanos Cicipas je savladao Janika Siner sa 6:4, 3:6, 6:4

16.10 - Vratio se Cicipas, uspeo je da stigne do brejka, sada je 4:4 u odlučujućem setu.

Informer

15.50 - Moraju još da čekaju Novak i Rud, još uvek se vodi borba između Sinera i Cicipasa u finalnom setu. Trenutno Italijan vodi 4:2

15.37 - Siner je napravio brejk na startu trećeg seta. Italijan sigurno korača ka finalu Monte Karla

15. 30 - Novak je zadnji put igrao polufinale mastersa u Monte Karlu igrao 2015. godine. Tada je bez problema savladalo Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3, a zatim je  u finalu bio bolji od Tomaša Berdiha sa 7:5, 4:6, 6:3

15.20 - Posle maratonskog gema, Janik Siner uspeo da osvojio drugi set rezultatom 6:4.  Spasao je nekoliko brejk lopti, a onda konačno poravnao rezultat u setovima.

15.10- Koeficijent na Novaka Đokovića na ovom meču je 1.25, dok na Kaspera Ruda iznosi 2.90.

Informer

15.00 - Ovo će biti šesti međusobni susret Novaka i Ruda. Đoković ima maksimalni učinak pobeda, a Norvežanin nikada nije uspeo da osvoji set.

14.52 - U prvom polufinalu Stefanos Cicipas je dobio prvi set protiv Janika Siner rezulatom 6:4, međutim u drugom, Italijan vodi sa 4:1.

14.45 - Prema procenama bukmejkera, Novak Đoković i dalje nije prvi favorit za osvajanje turnira. Ko jeste, pogledajte na ovom linku. Sa druge strane, veliki je favorit u današnjem meču polufinala protiv Ruda, a sve o tom duelu, možete pogledati na ovom linku.

Informer

14.40 - Prvi polufinalni meč mastersa u Monte Karlu igraju Stefanos Cicipas i Janik Siner, a nakon toga na teren će Novak i Rud. Prema prvobitnom planu i programu, taj duel trebalo bi da počne oko 15.30, mada sve zavisi od dešavanja na prvom polufinalnom duelu.

Ovako je izgleda put do trofeja u Monte Karlu.

14.30 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču polufinala mastersa u Monte Karlu Novak Đoković - Kasper Rud.