23.04.2024.

12:33

Foto: AP PHOTO

Sport

Jadno i bedno! Muk, samo oni nisu čestitali Đokoviću

Srbin je peti put podigao trofej namenjen najboljem sportisti godine, a pre toga, priznanje je osvajao 2012, 2015, 2016. i 2019. godine. Izjednačio se sa Rodžerom Federerom, koji je takođe pet puta osvajao titulu za sportistu godine, ali ima i jedan Leuresu za povratak godine.

Srpski teniser je prethodne godine trijumfovao na Australijan openu, Rolan Garosu i Ju-Es openu, a igrao finale Vilmbldona, pobedio je i Završnom mastersu u Torinu, mastersima u Sinsinatiju i Parizu, a godinu je završio na prvom mestu osmi put u karijeri. Nažalost, Rolan Garos se nije oglasio na društveni mrežama. Francuzima nije palo na pamet da čestitaju prošlogodišnjem šampionu "Kupa musketara" na novom velikom uspehu u karijeri. Jasno nam je da je Rafael Nadal njihov ljubimac, čovek koji je 14 puta pobedio u Parizu, ali ovo je zaista bedan potez Francuza.

S druge strane, Vimbldon je na društvenim mrežama odmah posle ceremonije čestitao prvom teniseru sveta na velikom uspehu. 

"Naš sedmostriki šampion je peti put proglašen za najboljeg sportistu sveta", poručili su Engezi.
 

"Not too bad! Novak je u 2023. osvojio 24. grend slema, 40. masters i 98. titulu u karijeri. Čestitamo", napisali su Australijanci na Instagram nalogu.
 

I Amerikanci su se poklonili prvom teniseru sveta.

"Novak Đoković je sportista godine. Prošle sezone je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, u karijeri ima 24 grend slem trofeja".