26.04.2024.

12:15

Foto: Epa/Olga Gracun

Sport

Da li znate gde se nalazi Trg Novaka Đokovića? Tri kuće, pet stanovnika, a samo jedna želja (FOTO)

Naime, na inicijativu starosedeoca ovog malog sela velikog srca, jedan jedini plato u samom srcu ovog naselja krasi trg koji je dobio ime po najboljem teniseru sveta.

Kako za Informer kaže jedan od stanovnika Čelobrda, Božo Jovanović, meštani prate svaki meč Novaka Đokovića, a tokom letnjih dana baš na ovom trgu zajedno sa turistima prate svaki njegov poen.

- Ideja o Trgu Novaka Đokovića rodila se iz prevelikog poštovanja prema čoveku koji je naš narod u svetu predstavljao, predstavlja i predstavljaće u najboljem svetlu. Svake godine meštani i turisti zajedno prate njegove mečeve, i jedne noći u šali jedan od njih izgovorio je: "Vidimo se sjutra na Trgu Novaka Đokovića!" Iz šale je protekla ideja, a od ideje ubrzo smo došli do toga da vrh našeg Čelobrda nosi naziv baš po njemu - rekao je Jovanović.

Informer

 

Naš sagovornik ističe da nije bilo teško da se sakupe potpisi svih stanovnika ovog mesta, s' tim da ih ima samo pet.

- Kada smo predložili da naziv našeg trga nosi ime po Đokoviću bilo je potrebno da skupimo potpise svih stanovnika. To smo učinili u rekordnom roku od 10 minuta, a već sutradan zahtev je bio predat - ističe Jovanović.

Nadaju se poseti najvećeg svih vremena

Dva dečaka, unuci najstarijeg meštanina ovog sela, kažu da se nadaju da će jednog dana i sam Novak Đoković posetiti trg koji nosi njegovo ime.

- Meni je najveća želja da on dođe i vidi da ga mi toliko volimo da smo dali ime našem trgu po njemu - rekao je J.M. (9) za Informer.

Selo bogate istorije, skromnih ljudi i večite pesme

Čelobrdo je selo koje se nalazi iznad samog Svetog Stefana u Crnoj Gori. Broji svega pet stanovnika i tri domaćinstva. Vrlo interesantna stvar koja ističe ovo selo u odnosu na druge jeste velika posećenost turista tokom letnje sezone. 

Informer

 

Pored manastira Praskvica, manastira Rustovo, Jegorovog puta, spomenika stradalim meštanima 1941. godine i prelepog vidikovca, jedan od glavnih razloga posete turista jeste upravo Trg Novaka Đokovića. 

Kako navode meštani, u tokom letnje sezone na Trgu Novaka Đokovića okupljaju se i mlađi i stariji, i starosedeoci i posetioci i zajedno uz pesmu uživaju u zvezdanim noćima.

Na pitanje novinarke: Šta želi da bude u budućnosti?, dečak B.M. (11) odgovorio je:

- Kada porastem sigurno ću biti teniser, a kada budem to postao biću najbolji. Pa jednog dana kada me pitaju: "Gde si ti naučio da igraš tenis?", ja ću odgovoriti: Na Trgu Novaka Đokovića - zaključio je naš sagovornik za kojeg verujemo da će postati poznati teniser.