05.05.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto©

Sport

Na današnji dan: Novakov debi pred beogradskom publikom u srpskom derbiju!

Rezultati Novaka Đokovića širom sveta od Srbije su napravile zemlju tenisa. Prirodan sled bio je da naša država od ATP-a dobije turnir - tako je i bilo, a prvi je održan davne 2009. godine. Naravno, jedan od učesnika bio je, tada golobradi, a danas najbolji svih vremena - Novak Đoković, koji je prvi zvaničan meč pred svojim navijačima odigrao na današnji dan - 5. maja 2009. godine. 

Imala je publika u Beogradu priliku da gleda pravi spektakl već u drugom kolu. Novak je zbog dobrog rankinga bio slobodan u prvoj rundi, a u narednoj ga je čekao veliki izazov. Srpski derbi protiv Janka Tipsarevića. Dobili su navijači istinsku borbu i meč koji je trajao gotovo tri sata. 

Informer

 

Pobedu je odneo Đoković koji je u trećem setu bio počistio Tipsarevića sa terena i taj deo igre dobio sa 6:0. Prethodno je Novak poveo sa 1:0 u setovima, ali je Tipsarević uspeo da odgovori i unese dramu u meč. 

Novak je, očekivano, bio i prvi osvajač Serbia Opena pošto je na putu do finala bio bolji od Viktora Troickog, Andreasa Sepija i Lukaša Kubolta.