12.05.2024.

16:14

Foto: EPA

Sport

Šok nad šokovima! Težak poraz Novaka u Rimu, ovakva nemoć se ne pamti! (FOTO/VIDEO)

Svetski broj jedan bio je nemoćan u današnjem meču kao retko kada. Iako se verovalo da će nakon sigurne pobede u drugom kolu nad Korentanom Muteom sličnu partiju pružiti i danas protiv Tabila, to nije bio slučaj, pa je rival neočekivano dominantno došao do trijumfa.

Na današnjem meču maltene ništa nije išlo od ruke srpskom asu. Počeo je katastrofalno, pošto je izgubio servis već na startu meča, ali u tim trenucima niko nije verovao da ga Čileanac pometlati u prvom delu igre. Došao je Tabilo do vođstva od 4:0, tek tad je Nole stigao do prvog gema, ali uzalud... Đoković je olako prepustio prvi set, u pojedinim momentima delovao je odsutno, pa otud i ne čudi što je nakon samo 30 minuta igre bilo 1:0 za autsajdera.

Drugi set, slična priča! Nole jeste krenuo malo angažovanije, ali simptomatično je bilo da se nije dugo zadržavao prilikom serviranja, što je ranije tokom karijere radio. Ovog puta servirao je poprilično brzo, nakon jednog ili dva spuštanja loptice, što za njega nije karakteristično.

Ta taktika nije mu donela nikakav pomak u igri, pošto je 32. teniser sveta dominirao i u drugom setu. Tabilo je ponovo, kao u prvom delu meča, odmah na startu seta napravio brejk, a potom ga potvrdio i držao meč pod kontrolom.

Ovaj meč imao je i burnu uvertiru, pošto je čitavu planetu obišao snimak sa prethodnog Novakovog duela. Njega je, dok je izlazio sa terena, pogodila boca u glavu, zbog čega je završio u bolnici. U prvi mah delovalo je da je doživeo ozbiljnu povredu, ali on se svega nekoliko sati potom oglasio i poručio da je dobro i da će nastupiti na današnjem meču.

Očekuje se da na konferenciji za medije, koja će uslediti u narednim satima, objasniti uzroke današnjeg poraza, kao i da li je na njegovo loše izdanje uticao događaj od petka veče.