15.05.2024.

23:55

Foto: tanjug/ap

Sport

Mrzim sebe što to radim! Nole otvorio dušu, progovorio o kriznim momentima

Novak je bio potpuno otvoren, naglasio je da ne voli da pravi scene i da lomi rekete, ali da je vremenom prihvatio svoje mane.

- Prvi put u karijeri nisam bio u redu sa tim da lomim rekete i da se derem, praveći budalu od sebe na terenu. To ne znači da sam u redu sa tim i danas. Kada to činim, stidim se samog sebe. Stvarno sam posramljen. Mrzim sebe što to radim. Istovremeno, a mislim da je u tome razlika, je što u poslednjih sedam ili osam godina prihvatam svoje mane. Prihvatam da grešim i odmah se trudim da budem bolja verzija sebe sledećeg dana - istakao je Novak.

Informer

Nakon toga je rekao da se divi Niku, pošto je uspeo da prepozna sopstvene probleme.

- Možda se i ne desi, ali sam barem u miru sa samim sobom i ne stidim se da kažem, vidi, nisam u pravu i imam mane, kao što ti činiš. I to je ono što posebno cenim kod tebe, kada kažeš, pogledaj, ja imam slabost. Svi imamo mentalne slabosti, svi se trudimo da se nosimo sa njima na najbolji mogući način - dodao je Novak. 

Podsetimo, Đoković i Kirjos imali razgovor u januaru tokom Australijan opena na "Rod Lejver areni",  Australijanac je tek nekoliko meseci kasnije rešio da ga objavi.