18.05.2024.

09:26

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

Jadno i bedno! Sramni Albanci udarili na Đokovića! Bacaju drvlje i kamenje po Srbinu

Najbolji teniser svih vremena je prihvatio poziv organizatora turnira iz serije 250 u Švajcarskoj da nastupi na njemu, a na pomenutom portalu se pitaju da li će Novak ponoviti ranije "provokacije" u zemlji u kojoj živi 40 hiljada ljudi iz južne srpske pokrajine, kao  i 300.000 Albanaca.

"Poznati srpski teniser Đokovića sprema skandal u Ženevi! Hoće li svojim već tradicionalnim, šovinističkim i rasističkim provokacijama uvrediti 300.000 Albanaca u Švajcarskoj?", glasi sramni naslov.

Informer

Takođe, podsećaju i na Novakov natpis na kameri "Kosovo je srce Srbije"posle meča sa Aleksandrom Kovačevićem na Rolan Garosu.

Ističe "Le Canton27.ch" da bi Švajcarska i Međunarodni olimpijski komitet trebalo da zaustave i procesuiraju Đokovića “ako nastavi da provocira Albance”.

"Nereagovanje, nedistanciranje i nekažnjavanje se mogu smatrati kao slaganje sa izjavama srpskog tenisera na račun Kosova i Albanaca! Do danas nijedan svetski teniser nije bio toliko uvredljiv i rasistički nastrojen tokom mečeva. Zašto se srpski teniser toleriše?", piše ovaj medij.

Novak se kasno sinoć oglasio na svom Instagram profilu obradovavši navijače pred turnir čiji je nagradni fond 651.865 evra.