22.05.2024.

21:03

Foto: Tanjug

Sport

Nole emotivan nakon pobede: Dirnuli ste me...

Ne briljira od početka sezone Novak Đoković zbog čega je rešio da se uoči Rolan Garosa pojavi na turniru serije 250 u Ženevi. Plan je da sa pobedama poveća svoje samopouzdanje pred drugi grend slem u godini, a početak je bio uspešan. Na svom 37. rođendan - srpski teniser savladao je Janika Hanfmana iako mu je, makar na kratko, planove pokvarila kiša. 

Đoković je sjajno otvorio meč i došao do ranog brejka, ali ga je pred kraj prvog seta u svlačionicu poslao pljusak. Kada se vratio trebalo mu je vremena da uhvati ritam, uspeo je, i rutinski savladao Hanfmana sa 2:0. 

Nakon meča, Đoković je dobio rođendansku pesmu od navijača, a organizatori turnira su mu na teren doneli tortu koju je velikodušno podelio službenim licima na terenu među kojima je bio i jedan policajac. 

- Rođendan je ključ moje pobede, ne bi bio isti da nisam pobedio danas. Lepo je biti na ovom turniru prvi put, tu mi je porodica koja me podržava, odrastao sam sa tetkom i rođacima, ali nemamo priliku da se viđamo u poslednje vreme. Dobio sam lepo vreme na terenu i van njega, zahvalan sam svima za pesmu. Dirnuli ste me - rekao je Novak Đoković nakon pobede.