Autor: S. M.

24.05.2024.

14:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

KRAJ: Novak eliminisan u polufinalu Ženeve!

TREĆI SET

1:6 - KRAJ! Novak Đoković je eliminisan u polufinalu Ženeve!

1:5 - Novak će servirati za ostanak na turniru...

1:4 - Katastrofa! Tomaš Mahač dolazi do novog brejka i sada su mu vrata finala širom otvorena!

1:3 - Potvrđuje Mahač brejk stečen u prethodnom gemu, sada je Đoković servirati za prekid negativne serije. 

1:2 - Kompletan preokret Tomaša Mahača! Češki teniser pravi brejk na startu odlučujućeg seta, teška situacija za Novaka. 

1:0 - Nastavlja se serija Đokovića na startu trećeg seta pošto je srpski teniser bio siguran na svom servisu. 

DRUGI SET

6:0 - GOTOVO JE! Mahač je prejako udarao lopte i ređao greške, što je Novaku pomoglo da dođe do tri brejk šanse. Dobrim servisom spasio je prvu, ali 44. na ATP listi više od toga nije mogao. 

5:0 - Mahač je bez dileme u minus fazi, ali je imao čak tri šanse da vrati brejk. Nije uspeo, pa je Novak na korak od osvajanja drugog seta.

4:0 - Novak se definitivno vratio. Za razliku od prethodnog seta, sada pravi dva brejka i ima odličnu šansu da odvede meč u treći set.

3:0 - Potvrđuje Novak brejk iako je gem počeo loše. Uspeo je potom da veže četiri poena, ali i dalje ne deluje dobro. Komentator se čak pitao da li je Novak između gemova povratio, mada gledaoci to nisu imali priliku da vide, a i nakon ovog gema držao se za usta i delovalo je da mu je muka.

2:0 - Konačnooooo! Novak pravi brejk napokon i vodi.

1:0 - Stiže Novak Đoković do prednosti na startu na svoj servis.

PRVI SET

4:6 - Novak ne deluje najbolje na terenu, odustaje i od "jurnjave" za loptama. Mahač je bez mnogo problema došao do seta, a dobro je i servirao.

4:5 - Ponovo je Čeh imao brejk šansu posle grube greške Novaka, ali spašava je naš teniser dobrim servisom. Usledila je i druga zahvaljujući lošem drop-šotu Novaka, a onda je Srbin krenuo na mrežu posle servisa i  Mahač je poslao loptu iza Novakoih leđa.

4:4 - Mahač potvrđuje brejk. Imao je Nole šansu da ponovo oduzme servis protivniku, ali je nije iskoristio,

4:3 - Čeh vraća brejk Novaku! Srbin je evidentno neraspoložen, a u jednom momentu je rekao "Šta još može da se desi danas, šta još može brate mili, nije dovoljno stvari je*em mu mater". Drhatle su mu i ruke

4:2 - Imao je svoje šanse Novak na početku gemu da krene ka duplom brejku, ali ih nije iskoristio, pa Mahač smanjuje rezultat i "drži se" u prvom setu.

4:1 - Krenuo je i sada ne staje! Potvrđuje prvi teniser sveta brejk i to sjajnom bekhend paralelom na brejk šansu. Očigledno ima problema sa očima jer ih na svakoj pauzi briše peškirom.

3:1 - BREJK! Posle nešto težeg starta Novak koristi drugu brejk loptu, ali se i izvinjava protivniku jer je pri riternu ramom udario lopticu.

2:1 - I dalje Novak ima poteškoće, ali ubedljivo osvaja treći gem.

1:1 - Vratio se Novak u gem nakon što je Mahač poveo sa 40:15. Prilazio mu je na drugi servis i terao Čeha na greške. Tako je došao do brejk šanse, ali spasio ju je Mahač i potom stigao do gema jer je Srbin grešio. Tokom gema se Novak okrenuo ka svom boksu i rekao "nije dobro, uopšte nije dobro". Nije poznato da li mu smeta vreme ili ima drugih problema, ali hvatao se i za glavu i brisao oči.

1:0 - Mahač je odlučio da ide na sve ili ništa jer je bez dileme apsolutni autsajder. Imao je dve brejk šanse i propisno je namučio Noleta, ali je Srbin jednu spasio drop-šotom, a drugu nezgodnim drugim servisom.

PRE MEČA

14.42 - Meč počinje!

14.36 - Novak bira da prvi servira, zagrevanje je počelo.

14.35 - Vremenska prognoza kaže da u Ženevi danas više neće biti kiše

14.34 - Novak Đoković i Tomaš Mahač izlaze na teren.

14.20 - Novak prvi put u karijeri nastupa u Ženevi, dok u Švajcarskoj nije igrao čak 13 godina. Na ovaj korak se odlučio jer mu treba mečeva na šljaci pred Rolan Garos i Olimpijske igre.

14.10 - Đoković i Mahač su se sastali jednom u karijeri, prošle godine na tvrdoj podlozi u Dubaiju, a slavio je srpski teniser u tri seta. Čeh je trenutno 44. na ATP listi.

Informer

Namučio Novaka prošle godine u Dubaiju: Tomaš Mahač

14.06 - Polufinalni dubl meč na glavnom terenu se upravo završio i sada samo kiša može sprečiti Novaka da počne na vreme.

14.05 - Kiša pravi mnogo problema organizatorima u Ženevi, ali prema trenutnom stanju meč će početi na vreme, u 14.30.

14.00 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni prenos uživo meča Novak Đoković - Tomaš Mahač.