25.05.2024.

09:05

Foto: EPA

Sport

Garantujem - Novak nije želeo da igra protiv Nadala u Parizu! Zverev nezadovoljan nakon žreba za Rolan Garos!

Kada je zvanično potvrđeno da će Rafael Nadal biti učesnik Rolan Garosa ove sezone postalo je jasno - neko od nosioca će u prvom kolu imati pakleno težak zadata. Španac je slabo rengiran na ATP listi usled godinu dana pauze zbog povrede i našao se u nepovlašćenom delu žreba pred početak drugog grend slema u sezoni. 

Tu nesreću da izvuče Nadala u prvom kolu Rolan Garosa imao je - Aleksander Zverev. Nemački teniser će u ponedeljak po 11. put u karijeri odmeriti snage sa osvajačem 14 titula u Parizu. Biće to prilika za aktuelnog olimpijskog šampiona da se osveti Rafi za poraz od pre dve godine u Bulonjskoj šumi kada je Zverev doživeo povredu zgloba. 

- Bio sam na 'Šatrijeu' sa Rubljovim i trenirali smo i nakon tog sjajnog trenera brat mi je rekao i na početku sam mislio da se šali (smeh), ali da... Tako je kako je, da budem veoma iskren hteo sam igram opet protiv Nadala još jednom u karijeri jer nisam hteo da mi poslednja uspomena mojih mečeva protiv Rafe bude kako napuštam teren u kolicima. Idealno bih voleo da igram protiv njega u kasnijim fazama turnira, ali tako je kako je. On nije nosilac ove godine, ja jesam, težak je žreb, ali težak za obojicu. Videćemo šta će biti u ponedeljak - rekao je Zverev nakon žreba. 

Informer

 

Postojala je mogućnost da se Nadal za mesto na Rolan Garosu bori kroz kvalifikacije, ali je ATP pre nekoliko meseci doneo pravilo o zaštićenom renkingu. Zbog toga, Španac je bez problema obezbedio mesto u Parizu, ali neće imati status nosioca. 

- Garantujem vam da Novak nije hteo da igra protiv Nadala u prvoj rundi, nije hteo Alkaras, ni Siner. Nisam ni ja hteo, ali tako je kako je. Bio je povređen, nije igrao mnogo i takvo mu je mesto na ATP listi. Nije idealno, ali istovremeno ništa ne možeš da uradiš. Svi su uzbuđeni zbog teške borbe u prvoj rundi - poručio je Zverer, a potom nastavio. 

- Garantujem vam da Novak nije hteo da igra protiv Nadala u prvoj rundi, nije hteo Alkaras, ni Siner. Nisam ni ja hteo, ali tako je kako je. Bio je povređen, nije igrao mnogo i takvo mu je mesto na ATP listi. Nije idealno, ali istovremeno ništa ne možeš da uradiš. Svi su uzbuđeni zbog teške borbe u prvoj rundi.