26.05.2024.

07:30

Foto: EPA

Sport

Novaka ne vole jer je Srbin! Džon gađa u metu: Iza kulisa se dešava nešto što ne znamo

Prvi teniser sveta godinama trpi teror od strane navijača, često je na meti publike, provociraju ga sa tribina, zvižde, otvoreno navijaju protiv njega tokom mečeva, a to smo imali priliku da vidimo i prošle sezone u Parizu.

Amerikanac kaže da našem teniseru nije lako, upoređuju ga sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, a i dolazi iz Srbije.

Informer

- Meni se uvek sviđao, ali Novaku nije lako, upoređuju ga s Federerom i Nadalom, koje svi vole i teško je nositi se s tim. Osim toga, on dolazi iz Srbije, a nekima je to bezveze. Mnogo je razloga, ima i taj razmetljivi stav... Ali, sve je to iskoristio kao motivaciju da bolje igra i više pobeđuje, što mu je najveći kvalitet, ne znam kako je to uspeo. Možda ga sad ne vole, ali za pet ili deset godina svi će ga voleti i govoriti kako im Novak nedostaje, pa eto, barem se tome može radovati - kazao je za Mekinro hrvatski portal Index.hr.

Osvrnuo se Amerikanac i na Novakov nedavni rastanak sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

- Nisam siguran zašto se završilo, nisam ni s jednim od njih razgovarao o tome, ali voleo bih da Goran  ostane u sportu, uvek mi je bio jedan od najdražih igrača. 

Informer

Đoković posle raskida saradnje sa Hrvatom radi sa Nenadom Zimonjićem, ali Amerikanac smatra da mu možda i nije potreban trener.

- Ne znam gde je mentalno, da li mu je potreban trener, očigledno za Rolan Garosu ne treba. Sad igra samo na turnirima koje želi da osvoji, čini mi se da na ostalima nije bio dovoljno angažovan. Niko ne želi da gubi, ali on gleda širu sliku. Mislim da će uzeti novog trenera, ali ne znam ko će to biti. Da ga ja treniram, pre meča bih mu rekao "srećno" i to je sve što treba od mene. Eventualno treba nekog da ga drži fokusiranim i motivisanim, ne nekoga ko će ga trenirati. On sve pomno analizira, siguran sam da se iza kulisa nešto odvija što niko od nas ne zna. Možda je shvatio da zna više od trenera i da mu nije potreban - jasan je bio Amerikanac.